Setmana Open Data del Baix Llobregat 2019 !

El valor de les dades obertes per la innovacio pública, social i económica.

Setmana #OpenData del Baix Llobregat

L’última setmana de Juny, torna la Setmana #OpenData que organitzem des d’Iniciativa Barcelona Open Data, juntament amb CITILAB , per tercer any consecutiu. Aquesta Setmana #OpenData del Baix Llobregat es centrarà en el valor de les dades obertes per la a innovació pública, social i econòmica. Sabem com reutilitzar dades obertes per assolir innovació en el terreny public, social i a l’empresa? Els propers 26 i 27 de Juny, l’Open Data estarà molt present al Citilab.

El dimecres 26 de Juny s’iniciarà la setmana amb un workshop a les 9:30 amb una hora i mitja de durada, adreçat a professionals, en el que es farà un recorregut per dades obertes: socials & econòmiques.

“El valor de les Dades Obertes per a la innovacion pública, social i econòmica”

El dijous 27 de juny al mati cel.lebrarem les jornades dirigides a empreses i professionals centrades en el valor de les dades obertes per a innovar. S’obriran les portes a les 9:30, fent-se la inauguració a les 9:45 per part de Lourdes Muñoz, Cofundadora d’Iniciativa Barcelona Open Data, per donar pas a les 10h. a la conferència de Alberto Ortiz de Zárate, sota el títol “El valor de los Datos abiertos para la innovació pública, social y económica”.

Alberto és un dels referents d’innovació pública i dades obertes de l’estat, fundador d’Alorza.net, especialista en el CANVI, en majúscules. Pioner en l’obertura de dades públiques i en les polítiques de Govern Obert i veterà de l’atenció ciutadana multicanal. Ha estat càrrec públic, funcionari i consultor; i ara posa la seva experiència al servei de projectes que millorin la vida de les persones.

A les 11:30 parlarem de bones pràctiques i innovació amb dades, amb exemples d’innovació social i econòmica basada en l’ús de les dades obertes amb Fèlix Ortega, Director de Promoció Econòmica, Comerç i Ocupació. Ajuntament del Prat de Llobregat, i Karme Peiró Periodista de Dade

Una hora mes tard a les 12:30, Marc Torres, Tecnic de l’Institut Cartografic de Catalunya, membre de @geoinquiets i de la xarxa d’innovació publica de Catalunya @xarxaip, impartirà el taller: Eines gratuïtes de l’Institut Cartogràfic de Catalunya, per a un us efectiu de dades i eines al núvol.

El mateix dijous 27 de 17:15 a 20:15h, es portarà a terme la tercera activitat de la Setmana #OpenData del Baix Llobregat, amb un esdeveniment col.laboratiu amb dades on aprendrem sobre dades obertes i violència. En concret una exploracio dades sobre la violència contra les dones.

En el marc del projecte Dades x Violència x Dones, estem localitzant dades sobre violència de gènere per construir un portal de visualitzacions intercativas sobre l’impacte de la violència de gènere a Espanya i els recursos públics que s’hi destinen. Aquest esdeveniment té l’objectiu de recollir i identificar datasets públics útils per completar la “ruta de Dades” necessaria per construir DADES X VIOLÈNCIA X DONES

Aquí tens el programa de la setmana Open Data!

Si ets uns empresa que vol innovar i participar en la Jornada Divulgativa Open Data, omple aquest formulari

Inscriu-te a les diferents Activitats de la Setmana Open Data del Baix Llobregat!