Comença l’Estiu Open Data!

Amb l’arribada de l’estiu, aprèn, comparteix i innova amb dades obertes. Hem preparat tallers i activitats gratuïtes, exploracions de dades, workshops i jornades d’empresa per poder gaudir de les oportunitats que generen les dades obertes. 

Si encara no coneixes el món de les dades obertes, amb l’estiu Open Data tindràs moltes ocasions de descobrir i aprendre què són i quina utilitat tenen.

Projectes com DatosxViolenciaxMujeres seran els elements centrals de les activitats. L’objectiu és visiblitzar la utilitat de les dades obertes per resoldre problemes socials com la desigualtat de gènere.

Quin tipus d’activitats podreu gaudri en aquest Estiu Open Data:

  • Tallers gratuïts: Tallers adreçats a la ciutadania perquè s’introdueixin en el món de les dades obertes. Organitzat per l’Escola Ciutadana de dades.
  • Workshops: Sessions pensades per persones professionals que volen aplicar les dades a la seva empresa o a la seva professió.
  • Exploracions de dades: Esdeveniments col·laboratius per identificar dades al voltant d’un tema. En aquest cas el projecte “Datos x Violencia x Mujeres”.
  • Jornada d’empreses: Jornades adreçades a pimes i petites empreses amb el lema “les dades per la innovació en l’empresa”.

Aprofitem aquest estiu per presentar la programació del nou curs de l’Open Data School Barcelona (inici dels certificats: Octubre del 2019).

Aquesta és la llista de totes les activitats que es faran des de la setmana del 17 de juny a la setmana del 8 de juliol. 

DATAHORAACTIVITATLLOC
20/617:30hTaller gratuït de localització de dades +
exploració de dades sobre violència de gènere
Cibernarium
26/69:30hWorkshop “Recorregut per dades obertes socials & econòmiques”Citilab Cornellà
27/69:30hJornada d’empreses “El valor de les dades obertes per a la innovació pública, social i econòmica”Citilab Cornellà
27/617:15hExploració de dades sobre violència de gènereCitilab Cornellà
4/717:30hPresentació del programa de l’Open Data School BCN pel proper curs. Workshop gratuïtCibernarium
4/718:45hExploració de dades Datos x Violencia x MujeresCibernarium
10/718:00hPresentació de l’APP Dades x DonesEdifici Mediatic
11/717:00hTaller gratuït de localització de dades + exploració de dades sobre violència de gènere Cibernarium
16/719:00hWorkshop: Estiu Open Data Tarragona

Les activitats del Citilab de Cornellà s’emmarquen dins la Setmana de l’Open Data del Baix Llobregat 2019.