Crònica del workshop amb Mick Donaldson

El passat 8 de Novembre en Mick Donaldson, assessor de Coordinació i Planificació Estratègica a l’Ajuntament de Gavà, va impartir un workshop gratuït dins l’activitat de la nostra Escola Ciutadana de Dades que va portar per nom “Cicles de Dades Obertes. Publicació d’informació pública i reutilització“.

El workshop el va començar la fundadora d’Iniciativa Barcelona Open Data, Lourdes Muñoz, qui va explicar el projecte d’Iniciativa Barcelona Open Data, on la divulgació, la investigació i la formació en Open Data són les branques principals. “Volem formar professionals com una de les basses per fer efectiva la reutilització de les dades obertes. No us perdeu els nostres mòduls i certificats acreditats per l’Open Data Institute!“.

En la presentació d’en Mick Donaldson ens va explicar quines són els possiblitats de les dades obertes des del seu punt de vista de l’administració pública: quins són els reptes, les dificultats i els beneficis que aporta l’Open Data! No és d’estranyar que convidèssim a un representant de l’Ajuntament de Gavà, que ha estat un dels pioners en l’obertura de les dades públiques i que va aconseguir el primer lloc al rànquing de governs oberts que vam fer l’OpenDataDay, juntament amb Ideograma.

Com va destacar, a l’Ajuntament de Gavà han passat en els últims anys d’un sistema on el model d’informació és públic i això beneficia a l’administració pública de moltes i diverses maneres: col·laboració, retiment de comptes, transparència, open data i una administració electrònica.

Mick va fer algunes reflexions molt interessants “L’Open Data ho veiem com una oportunitat, i s’ha d’escollir bé el moment per publicar les dades i quines dades publiquen i quines no. No és tant la quantitat com la qualitat dels datasets. Sinó els datasets cauen en desús!“. “Els ajuntaments hem de treballar amb l’open data perquè haurian de ser els fonaments del bon govern. Però també s’ha d’educar a la ciutadania en la utilització d’aquestes dades.

Podeu consultar el portal de dades obertes de l’Ajuntament de Gavà, on trobareu les dades separades per categories: https://gavaobert.gavaciutat.cat/

A continuació podeu consultar les presentacions que van fer Lourdes Muñoz i Mick Donaldson: