Crónica Primer Taller avançat d’eines digitals iCuida 2024

Crònica Primer Taller avançat eines digitals iCuida 2024

iCuida Taller Eines Avançades digitals

El dissabte passat 29 de juny, al taller avançat d’eines digitals 2024 que es va dur a terme a l’Espai Barcelona Cuida de l’Ajuntament de Barcelona, ​​a més d’explicar l’ús de l’aplicació iCuida d’Iniciativa Barcelona Open Data, varem dedicar una sessió monogràfica a la presentació per part de tècnics de la Tresoreria General de la Seguretat Social de l’eina «IMPORTASS» que és el nou portal on les persones ocupadores o empleades de la llar, trobaran tota la informació que necessitin sobre els serveis oferts en un llenguatge clar i proper per realitzar les seves gestions i una guia pràctica de la feina a casa.

Quins serveis es poden fer a través d’Import@ss?

A través del nou portal podran accedir fàcilment a un total de 40 serveis, per exemple:

  • Consultar i obtenir informes, entre d’altres, sobre la situació laboral
  • Pots veure la vida laboral de manera digital i descarregar l’informe en pdf
  • Informar-se i realitzar tràmits d’ocupació de la llar, alta i baixa de la persona empleada i modificacions de les dades de la relació laboral
  • Consultar i modificar les dades personals de contacte i de domicili
  • Consultar la situació actual
  • Consultar avisos a l’Àrea Personal
  • Consultar documents relacionats amb els tràmits de la llar
  • Simular la quota d’ocupació de la llar
  • Consultar i pagar deutes per estar al corrent de pagament

Les cuidadores podreu consultar les condicions de treball declarades pel vostre ocupador en tramitar la vostra alta a la Seguretat Social així com la quota que ingressa i la part que us correspon aportar.

Una de les novetats de IMPORTASS consisteix en que podem deixar els tràmits com a esborranys i tindrem 10 dies per completar-los.

Recordar per ultim que per poder accedir a l’àrea personal i fer tràmits en línia és necessari disposar d’algun mitjà d’identificació electrònica.

La jornada va finalitzar amb preguntes per part de les assistents sobretot respecte a situacions personals que van trobar resposta per part de Jose Mª Vargas i Rocio Carmona, en representació de la tresoreria general de la seguretat social, que van fer l’explicació de les característiques i l’ús de l’eina “Importass”.

Moltes gràcies a totes les assistents i fins a la propera cita el 14 de Setembre. Bon Estiu!

Gràcies Marga Azucena Castillo per compartir la teva opinió sobre aquesta sessió d’iCuida d’eines avançades digitals.