Repte: Rànquing de les iniciatives que faciliten l’us de dades públiques

Iniciativa Barcelona Open Data engega un nou repte per recopilar els millors projectes, productes, experiències per facilitar l’us de les dades obertes publicades; ja sigui per visualitzar d’una manera entenedora dades publicades als portals de dades obertes, o bé aplicacions concretes de dades obertes obtingudes d’una o varies fonts, on una de les fonts sigui l’entitat que es presenta a la iniciativa.

Coneixes….

  • Aplicatiu web o Visualització web
  • Esdeveniment de sensibilització
  • Acció de formació o divulgació
  • Un projecte de col·laboració intra/inter administrativa

….que ajudi a la reutilizació de dades obertes econòmica, ciutadana o pública?

El termini per presentar propostes estarà obert fins el 13 de novembre. Posteriorment, un jurat format per persones altament qualificades del sector debatrà quines són les millors propostes i així elaborarà un Rànquing dels millors projectes d’institucions públiques per facilitar la reutilització de dades obertes. Aquesta iniciativa tindrà com a resultat una recopilació de millors pràctiques, un material accessible per a tothom. Publicarem un doble resultat :Ranking d’ iniciatives x reutilització #dadesobertes de Catalunya i Ranking d’ iniciatives x reutilització #OpenData.

El dia 20 de novembre es farà públic quines han estat escollides les tres millors propostes a l’stand que la Diputació de Barcelona tindrà en el marc de la Smart City Expo. Es tracta d’una acció que se celebra en el marc del projecte Drinks & Data promoguda per Iniciativa Barcelona Open data amb el suport de Diputació de Barcelona (Diba Oberta).

Les inscripcions es poden fer al següent formulari o a l’enllaç: