Setmana Open Data del Baix Llobregat!

Aquesta primavera torna la Setmana #OpenData que organitzem des de l’OpenDataLab, juntament amb el Citilab de Cornellà, per segon any consecutiu. Aquesta Setmana #OpenData del Baix Llobregat se centrarà en la importància de les dades geolocalitzades amb activitats per aproximar que són les dades obertes a la ciutadania i a les empreses. Els propers 15, 16 i 17 de maig l’Open Data estarà molt present al Citilab.

El dimarts 15 de maig al matí farem una Jornada Divulgativa Open Data per empreses, on l’eix conductor seran les oportunitats de les dades geolocalitzades, ja que estan entre les més reutilitzades per extreure valor econòmic. Segons un recent estudi de la fundació Cotec “La reutilización de datos abiertos: Una oportunidad” el 87% de les aplicacions amb valor econòmic estan basades en dades geolocalitzades, per això en aquesta ocasió ens centrarem en aquestes dades.

La Jornada constarà d’una primera part amb una xerrada inspiracional que tractarà sobre l’activitat Econòmica basada en Dades Geolocalitzades a càrrec de l’expert en dades obertes d’Alberto Abella.

Durant la segona part de la jornada, es mostraran experiències de negoci basades en l’ús de les dades geolocalitzades. I conclourà amb un Taller pràctic per tal que les empreses coneguin diverses eines gratuïtes per treballar amb dades geolocalitzades impartit per l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. Aquesta jornada vol ser un espai de participatiu on compartir coneixement, per aquesta raó esta limitat el número de persones participants, està adreçada a empreses de la zona motivades per innovar així com incorporar l’ús de les dades en el seu projecte.

El dimecres 16 de maig se celebrarà la celebració d’una Desconferencia, on diferents persones professionals compartiran explicaran algun truc o eina concreta sobre anàlisis o visualització de dades. Una marató de coneixement compartit en píndoles curtes (20 minuts).

I conclourem la setmana de l’OpenDataLab, el dijous 17 de maig, amb un Drinks&Data sobre “Visualització de dades basades en dades Geolocalitzades”, amb l’Eli Vivas, Periodista de Dades a El Periódico, una de les activitats periòdiques i gratuïtes de l’Escola de dades del Baix Llobregat l’OPEN DATA LAB.

Inscriu-te a les diferents activitats aquí!

Si ets uns empresa que vol innovar i participar en la Jornada Divulgativa Open Data, omple aquest formulari!