Jornada Innovació econòmica i social amb dades obertes

El proper dijous 27 de juny a les 9,30, es celebra al Citilab una Jornada Divulgativa Open Data dintre de l’entorn de l’Open Data Lab, que s’emmarca dintre de la Setmana Open Data del Baix Llobregat

Sota el títol Reutilitzar dades obertes per innovació pública, social i a la empresa”, l’eix conductor de la jornada serà veure com reutilitzem les dades obertes – informació del sector públic accessible i gratuita per ser reutilitzada -, per assolir innovació en el terreny public, social i a l’àmbit de l’empresa per a extreure valor econòmic.

Per que organitzem aquestes jornades?
Volem compartir amb l’ecosistema de l’entorn del Citilab la importància de les dades obertes i volem promoure el seu el valor econòmic  i social. 

A qui va dirigida?
Empreses que aposten per la innovació.
Empreses que volen extreure valor a les  dades obertes.

Persones responsables de promoció econòmica de les institucions
A professionals que treballen a l’entorn digital i volen treballar amb dades

Que trobaràs a les Jornades?
Una xerrada inspiradora sobre el valor de les dades obertes juntament amb bones pràctiques d’innovació amb dades. Exemples reals d’innovació social i económica basada en l’ús de les dades obertes i el poder participar en un taller amb un recorregut  pràctic   pràctic amb les eines gratuïtes per  accedir i utilizar dades geolocalitzades (gif,  ip geolocation).

“El valor de les Dades Obertes per a la innovacion pública, social i econòmica”

El dijous 27 de juny  al mati cel.lebrarem les jornades dirigides a empreses i professionals centrades en el valor de les dades obertes per a innovar. S’obriran les portes a les 9:30, fent-se la inauguració a les 9:45 per part de Lourdes Muñoz, Cofundadora d’Iniciativa Barcelona Open Data, per donar pas a les 10h. a la conferència de Alberto Ortiz de Zárate, sota el títol “El valor de los Datos abiertos para la innovació pública, social y económica”.

Alberto és un dels refrents  de innovació pública i dades obertes de l’estat, fundador de Alorza.net, especialista en el CANVI, en majúscules. Pioner en l’obertura de dades públiques i en les polítiques de Govern obert i veterà de l’atenció ciutadana multicanal. Ha estat càrrec públic, funcionari i consultor; i ara posa la seva experiència al servei de projectes que millorin la vida de les persones.

A les 11:30 es parlarà de bones pràctiques i innovació amb dades, amb exemples d’innovacio social i economica basada en l’ús de les dades obertes amb Fèlix Ortega, Director de Promoció Econòmica, Comerç i Ocupació. Ajuntament del Prat de Llobregat, i Karme Peiró Periodista de Dades.

Una hora mes tard a les 12:30, Marc Torres, Tecnic Institut Cartografic de Catalunya, membre de  @geoinquiets i de la xarxa innovacio publica de Catalunya @xarxaip, impartirà el taller: EEines gratuïtes de l’Institut Cartogràfic de Catalunya, instamaps, eines per a un us efectiu de dades geolocalitzades i eines al núvol. (porteu el vostre portatil!!)

La jornada es tancarà amb la posada en comú de les conclusions per part de tots els participants.

Vols participar en aquesta jornada?

Aquesta jornada vol ser un espai de participatió on compartir coneixement, per aquesta raó esta limitat el número de persones participants, per poder extreure valor i coneixements per a tothom d’aquesta sessió.

Vols innovar? Vols aprendre a extreure valor a les dades?

Registra’t com a empresa i explican’s la teva motivació: INSCRIU-TE!

Reserva la teva plaça per aquestes jornades o per alguna de les altres activitats de la Setmana Open Data aquí: