Workshop al Citilab: Recorregut de Dades Obertes

El passat dimarts 29 de gener vam organitzar el primer workshop de l’any a l’Open Data Lab del Baix LLobregat al Citilab de Cornellà, on Carmen Lavado va fer un recorregut per les dades obertes i va explicar les seves oportunitats.

“Hem de trobar les utilitats de les dades obertes perquè siguin útils a la societat”.

Per començar el workshop, Carmen Lavado va presentar els continguts acadèmics de la formació adreçada a professionals que a l’Escola de dades del Baix Llobregat aquest primer trimestre del 2019, centrada en com reutilitzar les dades obertes per a les empresas ( business).

Recorregut per Dades Obertes

Acte seguit, va explicar la situació actual de les dades obertes i els seus principis afirmant “perquè unes dades es considerin obertes aquestes han de ser interoperables i comparables”, així com els actors d’impacte en la societat, els mecanismes que intervenen en un projecte de dades i les seves oportunitats. Finalment, va mostrar exemples diversos de reutilització de dades i va analitzar experiències per poder utilitzar les dades obertes per a extreure  valor econòmic.

“En la societat digital, l’entorn que configura els productors i reutilitzadors de dades obertes és altament complex”.