Crònica i presentació de Javi Creus al Data Drinks!

Ahir a la Fàbrica Lehmann va tenir lloc el segon Data Drinks de la temporada, un esdeveniment on vam xerrar sobre dades obertes i noves vies de possibilitats a l’hora de treballar amb l’Open Data. L’anfitrió d’aquesta ocasió va ser en Javi Creus (líder d’Ideas For Change, Pentagrowth i Salus.coop), qui ens va donar alguns consells i ens va oferir tot un ventall de possibilitats en aquests nous futurs escenaris possibles i que ja comencen a despuntar en l’àmbit de l’Open Data.

En Javi Creus va fer una xerrada molt orientada a l’ús social que en fem de l’Open Data i de quines maneres això ha canviat la nostra forma d’entendre el món, i les relacions que s’estableixen a diferents nivells entre els ciutadans, i també com això té una estreta relació dels ciutadans amb l’Administració.

També va parlar de com Internet ha obert un ventall de possibilitats a l’hora de compartir dades i coneixement, donant exemples de com la cultura del share està arribant a extrems impensables fa uns anys (com arribar a compartir habitació amb desconeguts o anar a dormir a cases que ens han recomanat desconeguts via Internet).

Per últim es va obrir debat entre tots els assistents per a parlar de quina manera seria beneficiós per a la societat obrir les dades de salut de la ciutadania i sota quines premises es podria fer i no fer-ho. En Javi Creus es troba actualment inmers en un projecte de cooperativa ciutadana de dades de salut, com és Salus.coop (presentació a la qual vam assistir el passat Desembre).

Durant la sessió també vam presentar la nostra formació professional que és modular, pots cursar els mòduls que t’interessin de forma individual o aprofundir en la teva formació tant com vulguis cursant els Certificats (4 mòduls en els orientats a Business i 5 mòduls en orientats a Governança) o bé els itineraris especialitzats: Periodisme de Dades i Màrqueting de Dades.

A continuació podeu consultar la presentació que va fer en Javi Creus:

Consulteu el nostre perfil de Flickr per veure les fotografies de tot l’esdeveniment!

Data Drinks #2: Javi Creus