Acció colaborativa Dades X violencia vicària de DadesXViolenciaXDones

Accio col·laborativa

Us convidem a participar en l’acció col·laborativa online del portal de Dades x Violència x Dones per la cerca de dades obertes sobre violència vicaria. Aquesta acció col·laborativa es basa en la cerca de dades obertes relacionades amb la temàtica amb l’objectiu d’ampliar el portal Dades X Violència X Dones incloent noves formes de violència masclista. 

El projecte “Dades x Violència x Dones” és un espai digital d’informació i divulgació basada en dades objectives per a la generació de coneixement especialitzat en violències masclistes que va néixer en 2019.

La importància de la vostra participació recau en la possibilitat d’obtenir més dades obertes disponibles relacionades amb la violència masclista de manera accesible per a tothom. Disposar de dades contrastades pot ser d’utilitat per a persones i entitats, públiques o privades a l’hora de realitzar accions de sensibilització, intervencions i formacions. A més, totes les persones participants seràn citades per donar reconeixement de la seva participació en l’impuls sobre el coneixement envers les violències masclistes.

Quins tipus de dades cerquem?

  • Infants assassinats per violència masclista
  • Infants que s’han quedat orfes a causa de la violència masclista
  • Dones que han patit violència vicària
  • Dones assassinades desprès de patir violència vicària
  • Suicidis després d’assassinar a fills/es
  • Altres dades que aportin informació sobre la temàtica

Quin format poden tenir les dades?

  • Dades Obertes:  DataSets Open Data, conjunts de dades disposades de manera que es puguin reutilitzar, fonts obertes que siguin processables [millor opció donat dades son totalmente reutiltzables]
  • Arxius full de càlcul / webs on poder baixar informació en formats full de càlcul (excel, xml, json o csv)
  • Documents o Informes en format PDF dels quals es puguin extreure dades. 

Com puc aportar les dades?

Les dades es recullen a travès d’un formulari per tal de poder classificar de forma correcta la informació recopilada i les vostres aportacions. Ens podeu fer arribar les vostres cerques fins al 20 de maig a través del següent formulari.

Adjuntem  enllaç a un document de punt de referència on podreu obtenir més informació sobre el projecte, l’acció col·laborativa i les dades a cercar: Document de punt de partida acció col·laborativa

Logo 1
Logo 2