Presentació de la cooperativa SALUS

Després d’haver participat el passat Octubre en la presentació del projecte de cooperativa ciutadana de dades de salutSalus Coop“, abans d’ahir vam tenir el plaer de tornar a comprovar la bona forma en la que es troba aquest projecte. El 13 de desembre es va fer la presentació de Salus a l’Edifici Palau de Mar a càrrec d’en Javi Creus (Ideas For Change) i Bárbara Vallespín (Mobile World Capital Barcelona), en la que es van ensenyar els bons resultats d’aquest projecte tan interessant i que considerem que és una bona pràctica en l’entorn de les dades obertes.

Al llarg de la sessió es va demostrar com Salus proposa engegar un projecte que provoqui un canvi sistèmic a la llarga en el sistema de salut, o en el sistema de les dades de salut, i que això acabi afectant finalment als costos de recerca, temps i recursos. Tant Javi Creus com Bárbara Vallespín van donar donar importància a la necessitat d’aquest projecte i el ventall de possibilitats que s’obriran amb aquesta cooperativa, per tal d’arribar a una situació millor per la salut de tots els ciutadans, sobretot pel que fa a les enfermetats minoritàries ja que la poca informació que hi ha al respecte es compartiria més i millor.

La ciberseguretat i els problemes amb les dades mèdiques i la seva gestió va ser un tema recurrent ja que, com es va dir, ningú ha aconseguit encara protegir les dades mèdiques online i hi ha una necessitat per a aconseguir això i Salus és un principi per a caminar en aquesta direcció i començar a complir objectius.

Si voleu recuperar la presentació, aquí teniu un altre vídeo amb la Bárbara Vallespín presentant D·LAB, un programa de Mobile World Capital Barcelona:

També, al nostre Flickr hem penjat totes les fotografies de l’event en qüestió, feu una ullada al nostre álbum “Bones pràctiques en Open Data“!

Bones pràctiques en Open Data #1: Presentació SALUS

A Iniciativa Barcelona Open Data no només promovem aquest projecte perquè es tracta d’una bona pràctica en l’utilització de dades obertes per a la societat, sinó que hem col·laborat amb el projecte participant en sessions del mateix, i continuem compromesos en allò que podem contribuir.