iCuida facilita la vida de les persones cuidadores

Crònica ICuida

Presentacio iCuida
El passat dissabte 10 de juny, Iniciativa Barcelona Open data va organitzar l’acte d’inici de temporada d'”Apps que t’ajuden, cuidadora” amb un propòsit clau: facilitar la vida de les cuidadores, amb la presentació de l’app iCuida durant el taller de formació per a dones cuidadores a l’espai de Barcelona Cuida. Dolors Besa, coordinadora de Barcelona Cuida, va donar la benvinguda a les participants desitjant que iCuida sigui útil a les persones cuidadores.

Lourdes Muñoz, Presidenta d’Iniciativa Barcelona Open Data, va avançar A les assistents que iCuida contribuirà a que tinguin una qualitat de vida millor amb el nou prototip de l’app. Amb noves funcionalitats, amb més informació del sector i centrada en les persones cuidadores. Amb iCuida les cuidadores podran consultar i compartir informació de manera col·laborativa, disposant a més, de perfils verificats (Ajuntament de bcn, associacions de dones,…)

Lourdes va explicar com el concepte d’iCuida desenvolupat per Iniciativa Barcelona Open Data es basa en el valor que proporcionen les dades obertes, camp on es demostra la seva expertesa.

Va explicar que a l’app trobaran recursos d’informació entre dones, i també institucionals per a treballadores de la llar i cuidadores, de manera que poden haver-hi alhora perfils d’ocupadores o entitats i professionals del sector. Es tracta de fer servir l’app per consultar i compartir informació de manera col·laborativa per a les treballadores de la llar i cuidadores de Barcelona.

Per poder tenir la informació més accessible centrada en les treballadores, l’app iCuida tindrà informació oficial veraç a través de les faqs oficials, institucionals i una comunitat de cuidadores per a l’ajuda mútua.

En aquest esdeveniment es va iniciar el cicle d’activitats de #icuida “#AppsQueTeAyudan, cuidadora” pensades per ensenyar a les cuidadores totes les apps i eines digitals que els serveixen per tenir més oportunitats de feina i facilitar-los el dia a dia.
Lourdes va avançar que els tallers digitals amb el lema “Cuidadora Cuida’t” es desenvoluparan al llarg del que queda d’any, i es podran conèixer eines que poden ajudar a millorar la qualitat de vida i estalviar temps. Durant aquest any hi haurà no només tallers al juliol, setembre i novembre sinó que intercalats amb els tallers de formació hi haurà trobades personals més enllà de la comunitat virtual de l’aplicació. En definitiva, es realitzarà algun esdeveniment comunitari per fomentar el coneixement personal. La idea és que la comunitat virtual si és possible, es converteixi en una comunitat de persones que es puguin ajudar entre elles fora de l’àmbit online.

En concret en aquesta sessió es va parlar d’eines digitals útils tant per a persones cuidadores com a cercadores d’ocupació, com per exemple Job Today  i  talent, portals dedicats a cures de persones com  aiudo i cuidum, dedicats a la neteja com Clintu, Doméstico24,  i portals de cuidadors i cuidadores com SerCuidadora.

Abans de finalitzar l’acte es va fer el sorteig entre les persones assistents de dos telèfons mòbils d’última generació gràcies al suport de la Fundació Barcelona Mobile World Capital Foundation.

Felicitats a les guanyadores!

A continuació podeu veure una galeria d’imatges de l’acte

Presentacio iCuida 10/6/23