Workshop 27 Setembre: Dades Obertes X Dret d’Accés

Workshop d’inici de temporada

Les dades obertes són l’element clau per fer efectiu el dret d’accés a la informació pública a la ciutadania. Quin és l’estat d’accés real a les  dades obertes?

Us convoquem el 27 de setembre al Workshop “L’accés a les Dades Obertes X Dret d’Accés a la informació pública”. Aquest mes de setembre, coincidint amb la celebració del Dia Internacional del Dret a l’Accés Universal a la Informació i del setè aniversari de la creació d’Iniciativa Barcelona Open Data, llancem la Iniciativa Dades Obertes x Dret d’Accés. Consisteix en una sèrie d’activitats per a promocionar el dret de l’accés a la informació pública i disposar de dades obertes amb una perspectiva ciutadana, social i feminista.

Per contribuir a aquest repte hem iniciat una campanya divulgativa “Dades Obertes,  dret d’accés a la informació pública” amb l’objectiu de potenciar el lliure accés a aquesta informació i la publicació activa de dades obertes, en formats que siguin accessibles i usables per part de la ciutadania.

Un dels eixos vertebradors d’Iniciativa Barcelona Open Data, ha estat fomentar no només el “dret d’accés” sinó, el “dret a saber”. Això significa un accés real a les dades obertes, disposar d’eines i formats amb el que sigui possible l’ús efectiu de les dades, i la seva transformació  en coneixement de  valor ciutadà social i/o econòmic. Un enfocament  d’accés a les dades públiques des de la transparència i el lliure accés a la informació pública per a la ciutadania.

PROGRAMA

Aquest dia del Dret d’Accés volem donar valor a les dades obertes i a la transparència, en un moment d’expansió de la intel·ligència artificial. 

Així doncs, hem organitzat una taula rodona amb persones de referència en l’àmbit dels drets digitals en les tecnologies de dades, per parlar sobre: El paper de les dades obertes públiques en l’expansió de la intel·ligència artificial. Les dades obertes són una garantia de  que la ciutadania disposi d’informació pública i la transparència en els algorismes, per a garantir els drets digitals.

18:30h Benvinguda

18:40h Taula Rodona.”El paper de les dades obertes públiques en l’expansió de la intel·ligència artificial.”

  • Lourdes Muñoz Santamaría. Directora d’Iniciativa Barcelona Open Data
  • Carmen Lavado Sánchez. Directora de Tecnología Aj Sant Boi
  • Marc Garriga Portolà. CEO de DesideDatum Data Company SL
  • Javi Creus. Fundador & Director Ideas for Change
  • Jordi Marin. Executive & Senior Advisor. Director General ACEC

19:15 h  Debat Obert

19:30 h Tancament Cóctel + networking

Dades del Workshop:

– Dia: 27 setembre de 2023

– Hora: 18:30h

– Format: Presencial

– Adreça: Edifici Ca l’Alier – C/ de Pere IV, 362,  Barcelona

👉 Inscriu-te!  (Cal reservar plaça)