Èxit de participació en la presentació del #RankingOData d’iniciatives públiques

Els representants dels 10 millors projectes al RankingOData, en finalitzar la presentació al Smart City Congress
Els representants dels 10 millors projectes al RankingOData, en finalitzar la presentació al Smart City Congress

El cercador CIDO de la DIBA i el portal web Viladecans 360, guanyadors del #RankingOData

Consulta aquí el recopilatori de projectes open data participants

Presentació #RankingOData
Lourdes Muñoz, presidenta d’Iniciativa Open Data, presenta el Ranking d’Iniciatives Públiques a l’Smart City Congress, el passat 20 de novembre

El passat dia 20 de novembre es va celebrar la presentació del Ranking d’Iniciatives Públiques que reutilitzen dades públiques per la ciutadania (#RankingOData) impulsada per IDOB. La presentació va tenir lloc a l’Stand de la Diputació de Barcelona i va significar l’acte central en el pas d’Iniciativa Barcelona Open Data per l’Smart City Congress.

L’activitat del #RankingOData, que vam engegar a finals d’octubre, té com a objectiu donar visibilitat a les iniciatives públiques que treballen amb dades obertes i crear una sort de recopilatori per poder consultar els projectes de referència en reutilització de dades obertes per la ciutadania.

Trinidad Molina, representant de la DIBA, presenta el Cercador d’Informació i Documentació Oficials (CIDO), projecte guanyador del Ranking
Trinidad Molina, representant de la DIBA, presenta el Cercador d’Informació i Documentació Oficials (CIDO), projecte guanyador del Rànquing

Un total de 39 iniciatives de 31 ents públics diferents van presentar-se al #RankingOData. Degut a l’àmplia participació, un jurat d’especialistes que posteriorment van evaluar les iniciatives, ha decidit realitzar dos rànquings diferenciats de l’àmbit Catalunya i l’àmbit global.

En el recopilatori d’iniciatives catalanes, els projectes guanyadors han estat el Cercador Cercador d’Informació i Documentació Oficials (CIDO) de la Diputació de Barcelona, el portal web amb accés a tota la informació municipal Viladecans 360 de l’Ajuntament de Viladecans i el Mapa Delinqüencial del Departament d’Interior.

En l’àmbit global, destaquen el projecte ODS Navarra, un exercici de visualització/sensibilització sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible(ODS) desenvolupat pel Govern de Navarra i el Consell de Reutilitzadors de Dades Obertes de la Diputació de Castelló (CRDA) de la Diputació de Castelló.

Amb l’objectiu de donar a conèixer i difondre els projectes, aplicatius web o altres iniciatives o activitats participants, des d’IDOB em creat un document recopilatori consultable on hi consten tots els projectes públics participants. Fes click a l’enllaç i visualitza el Ranking al complet!

Haz click en la imagen para consultar la hoja de cálculo

Vols estar al corrent de les últimes novetats i activitats que organitzem des del Node de Barcelona de l’Open Data Institute? Segueix-nos a twitter i no et perdis els nostres esdeveniments!