Matrícula oberta! Periodisme de Dades

La Titulació Professional en Periodisme de Dades és una de les titulacions d’especialització que des de l’Open Data School oferim per formar a professionals “de dades” en diversos àmbits com el màrqueting, periodisme o la programació d’Apps. Pots començar aquesta titulació el proper 6 de febrer, la matricula està oberta (matricula’t en Periodisme de dades).

Titulació Professional en Periodisme de Dades està pensada per persones que vulguin especialitzar-se en aquesta nova disciplina que s’està imposant a tots els mitjans o agències de comunicació degut a l’augment de les dades a la xarxa i l’aparició de portals de dades obertes.

Per què formar-se en periodisme de dades?

  • El periodisme de dades és tot un camp per descobrir.
  • Disciplina que es dedica a la investigació, ens serveix per anar a la font i extreure les dades més objectives possibles.
  • Amb periodisme de dades podem fer periodisme d’investigació.
  • Sabrem visualitzar la informació i fer-la més comprensible, podem comunicar en noves narratives.
  • Existeixen moltes dades a la xarxa, amb les que podem construir histories.
  • El Periodisme de Dades ens ajuda a apropar-nos a la veritat.

El periodismo de datos trabaja con grandes cantidades de datos, desde encontrar el dato que nadie ha visto en la EPA, hasta organizar las miles de propiedades de un despacho de Panamá y construir la historia de la evasión de capitales.” Així descriu el periodisme de dades, Daniele Grasso (@danielegrasso), periodista de dades en El Confidencial, cita que es troba recollida en l’informe anual ‘Perspectivas de la Comunicación’ 2017 de wellcomm, consultora especialitzada en identificar talent per a la comunicació, que aquest any ha dedicat el seu informe anual a los “datos y posverdad”, on el seu preambul fa una crida a la importància de formar-se en periodisme de dades des de l’àmbit del periodisme: “Mientras todos los demás sectores productivos están viendo cómo hacer negocio con aquellos datos que generan y aquellos a los que tienen acceso, los de comunicación estamos un poco viéndolas venir. O nos ponemos manos a la obra o desapareceremos del mapa. Los datos no son nada ajeno al periodismo y a la comunicación: son consustanciales a esta actividad desde su mismo nacimiento.

Forma’t ara més que mai en Periodisme de Dades!

Titulació Professional en Periodisme de Dades

Inici: 6 de febrer de 2019
Hores: 60 hores
Preu: 1360 €
Localització: Edifici Mediatic (Carrer de Roc Boronat, 117, 08018 Barcelona)
Horari: Dimecres 6, 13, 19, 27 de febrer, 6, 13, 20, 27 de març, 3, 10, 24 d’abril, 8, 15, 22, 29 de maig de 17.00h a 21.00h.
Informació completa i matricula: Titulació Professional en Periodisme de Dades