Nova expedició de dades: la salut als municipis de Barcelona

La salut està influenciada per l’entorn, no depèn exclusivament de decisions individuals sinó que ve determinada per factors socials, culturals, econòmics i mediambientals entre altres, els coneguts com a determinants de la salut.

Per això, és imprescindible recollir informació sobre tots aquests factors. El Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona treballa per donar suport i generar estudis per tal que els municipis puguin conèixer l’estat de salut de la població, veure l’evolució de les tendències, planificar, avaluar, etc.

Amb aquesta intenció, Iniciativa Barcelona Open Data i la Diputació de Barcelona organitzen una nova expedició de dades. El passat mes d’octubre es va completar una altra expedició dedicada al medi ambient. Les expedicions de dades són esdeveniments innovadors i participatius que permeten identificar un problema o necessitat. Acostumen a durar entre 6 i 8 hores i hi participen persones expertes en la temàtica, i especialistes en la cerca de dades (daters) i en crear visualitzacions.

Ara es volen localitzar noves dades sanitàries, però també de contaminació de l’aire, soroll, de la qualitat de les aigües, de malalties, d’infeccions alimentàries, de planejament urbanístic, d’habitatge, de zones verdes, socio-econòmiques, etc.

Amb aquesta nova expedició, que tindrà lloc el pròxim 2 d’octubre, volem concretar quines dades són les imprescindibles per establir un conjunt bàsic d’indicadors de salut locals dels municipis de la demarcació de Barcelona.

Per fer-ho, busquem persones expertes en la temàtica, com ara periodistes de dades, especialistes en visualització i persones que saben localitzar i tractar informació.

Comptem amb tu!

Pots inscriure’t aquí i informar-te del programa i tots els detalls a la nostra web.

Dia: 2 d’octubre del 2019

Hora: de 9:30 h a 17 h

Lloc: Recinte Mundet – Pavelló Migjorn (Carrer de l’Harmonia, 24, Barcelona)