Jornada Empreses OpenDataLab: Les dades obertes un valor per al meu projecte

Open Data: Les dades gratuites i accesibles per la meva empresa. Dades per innovar.El valor de les dades obertes pel teu negoci.

El proper dimarts 15 de maig a les 9,30, se celebra al Citilab una Jornada Divulgativa Open Data dintre de l’entorn de l’Open Data Lab, que s’emmarca dintre de la Setmana Open Data del Baix Llobregat els dies 15, 16 i 17 de maig.

 

Sota el títol “Les dades obertes: un valor per al meu projecte”, l’eix conductor de la jornada serà veure les oportunitats de les dades geolocalitzades, ja que estan entre les més reutilitzades per extreure valor econòmic. Segons un recent estudi recent de la fundació Cotec “La reutilización de datos abiertos: Una oportunidad” el 87% de les aplicacions amb valor econòmic estan basades en dades geolocalitzades, per això en aquesta ocasió ens centrarem en aquestes dades.

Per que organitzem aquestes jornades?

Volem compartir amb l’ecosistema de l’entorn del Citilab la importància de les dades obertes i volem que coneguin a fons la reutilització de les dades geolocalitzades donat el seu rellevant paper econòmic.

A qui va dirigida?

Empreses que aposten per la innovació.

Empreses que volen extreure valor a les dades obertes.

A professionals que treballen a l’entorn digital i volen treballar amb dades

Que trobaràs a les Jornades?

Trobaràs: Xerrada inspiradora sobre l’activitat Econòmica basada en Dades Geolocalitzades + Exemples reals de pimes que treballen amb dades geolocalitzades + poder participar en un taller que farà un recorregut per les eines gratuïtes de l’Institut Cartogràfic de Catalunya

La jornada contarà amb una inauguració “Per què les dades són importants per a les empreses?” a càrrec de Javier González, director del Citilab, i Lourdes Muñoz, Cofundadora d’Iniciativa Barcelona Open Data. Tot seguit, una xerrada inspiradora sobre l’activitat Econòmica que generen les en dades Geolocalitzades a càrrec de l’expert en dades, Alberto Abella. A continuació, una taula rodona sobre “Bones Pràctiques. Experiències basades en Dades” amb Ricard Gonzalez, CEO d’Infraplan Geospatial, i en Marc Vila, soci en Solucions Geogràfiques, ambdues empreses que fan servir dades obertes en el seu model de negoci. I, per últim, en Marc Torres ens farà un recorregut per les eines gratuïtes de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i, on ens centrarem en els casos d’ús d’Instamaps per aproximar les dades a les pimes i impulsar projectes emprenedors basats en dades geogràfiques. La jornada es tancarà amb la posada en comú de les conclusions per part de tots els participants.

Vols participar en aquesta jornada?

Aquesta jornada vol ser un espai de participatiu on compartir coneixement, per aquesta raó esta limitat el número de persones participants, per poder extreure valor i coneixements per a tothom d’aquesta sessió.

Vols innovar? Vols aprendre a extreure valor a les dades?

Omple aquest formulari, explica’ns la teva motivació: Inscriu-te!

Programa