Gran èxit en la presentació de Iniciativa Barcelona Open Data

whatsapp-image-2016-09-20-at-22-17-37

La presentació d Inictiativa Barcelona Open Data va ser tot un èxit de participació, un acte en què van participar una gran diversitat de persones vinculades a les dades obertes: institucions, empreses, entitats, activistes… Lourdes Muñoz, co-fundadora de l’entitat va explicar en què consisteix l’entitat i quins són els projectes de futur d’Iniciativa Barcelona Open Data.

Lourdes Muñoz va destacar la missió de l’entitat: “volem generar un Hub de coneixement i sinergies per promoure l’Open Data, des de la convicció que accelerar l’obertura de dades té clars avantatges per a la nostra societat tant en l’àmbit democràtic, social i econòmic.”

L’objectiu d’Iniciativa Barcelona Open Data és convertir la ciutat en un node referent al món de l’Open Data, accelerar el procés d’adopció de les dades obertes al sector públic i la seva reutilització per la ciutadania i les empreses. Per fer-ho, es generaran instruments i projectes de formació i activitats per aproximar l’Open Data a la ciutadania que l’entitat treballarà en cinc eixos: divulgació, formació, consultoria, investigació i emprenedoria.

[slideshare id=66265524&doc=presentacioacte-2ok-160921160140]

En aquest marc, es va presentar el Node Open Data Institute – Barcelona que aquesta entitat gestiona i ofereix activitats de divulgació i formació acreditada en Dades Obertes.

Vam fer un acte coral en el qual van intervenir representants de tots els sectors claus de les dades obertes: Jordi Foz, Secretari de Transparència i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya; Carles Agustí, director de Govern Obert de la Diputació de Barcelona; Marta Continente, la representant del Projecte Smart Cities de l’Àrea Metropolitana de Barcelona; Lluís Sanz, director d’Informació de Base en Institut Municipal d’Informàtica de Barcelona; Karma Peiró, directora de Nació Digital i periodista especialitzada en Tecnologies de la Informació i la Comunicació; Ariana Freitas, organitzadora de Beers&Data; Javier Creus, director de Ideas for Change i Marc Garriga, fundador de desideDatum Data Company.

L’acte va concloure amb la presentació de l’audiovisual #50raons #opendata, una iniciativa que hem promogut a les xarxes animant a tothom a publicar la “seva raó” de per què les dades obertes milloren la societat i són necessàries. Iniciativa Barcelona Open Data n’ha escollit 50 que s’han convertit en els principis del projecte.

 

 
Ver ALBUM FOTOS. Presentacion Iniciativa Barcelona Open Data & Nodo ODI – Barcelona
Steaming cortesia de Telèpolis