Som el node Barcelona del Open Data Institute

ODI BCN

Iniciativa Barcelona Open Data som el node Barcelona del Open Data Institute. Després d’un llarg procés, la nostra candidatura ha superat els requisits d’aquest Institut per a esdevenir node comunitari, històric i d’aprenentatge a la nostra ciutat. Es tracta d’un important impuls per a la nostra entitat, gràcies al qual podem aportar els màxims valors i la màxima potència als projectes que promouen les dades obertes en l’entorn de Barcelona.

Iniciativa Barcelona Open Data estem desplegant la nostra activitat en les àrees de la informació, la xarxa, la divulgació, la formació, la investigació i l’empreneduria en dades obertes. Crearem un Hub en Open Data a través de la nostra comunitat de coneixement, dirigida a professionals que treballin amb “dades”, per a compartir coneixement i generar sinèrgies que promoguin l’Open Data.
Què significa ser node Barcelona? Què aporta el projecte a la ciutat?
Aquest acord ens permet unir-nos i col·laborar en la xarxa internacional de l’Open Data Institute (ODI) present en més de 15 païssos. L’ODI dinamitza l’evolució de la cultura de dades obertes per a crear valor econòmic, ambiental i social, i els seus nodes contribueixen al desenvolupament local, nacional i internacional de les dades obertes.
Ser node Barcelona del Open Data Institute ens permetrà aproximar coneixement de gran valor sobre les dades obertes al nostre entorn. Comptem amb un equip de persones amb formació impartida i acreditada pel mateix ODI. Entre les més distintives, destaquem la formació professional de qualitat per a institucions i empreses que iniciarem el pròxim octubre a la nova escola ciutadana de dades.
Què és l’Open Data Institute?
L’Open data Institute (ODI) és una organizació independent, no partidista i sense ànim de lucre que va ser fundada el 2012 a Londres amb l’objectiu d’abordar els reptes globals de l’actualitat a partir de les dades de la xarxa. L’ODI reuneix governs i organitzacions comercials i no comercials amb la intenció d’ajudar-los a identificar i gestionar l’impacte que tenen les dades de la xarxa als seus sectors i negocis.
L’ODI connecta, inspira i dona les eines a persones de tot el món per a innovar amb les dades a partir de diverses estratègies basades en compartir coneixement. Així, l’Open Data Institute: proveeix lideratge i contribueix en el desenvolupament de projectes; guia en la detecció de les necessitats de l’usuari i en l’elaboració de models de negoci; ajuda a desenvolupar el llenguatge de la xarxa i a donar forma a les seues polítiques pròpies; forma a la població en la utilització de dades; incentiva les empreses emergents centrades en les dades; connecta a la població mundial a partir de la seua xarxa global; promou la innovació i el negoci amb dades al govern del Regne Unit.
Davant aquesta gran notícia, volem agraïr a totes les persones i organitzacions que ens han donat suport al llarg de tot aquest procés, i especialment a aquelles que van avalar la nostra candidatura. Carles Agusti, Marc Garriga, Alberto Barrionuevo, Dolors Puig, Adolfo Anton, Antoni Gutiérrez-Rubí.
Actualment, comencem a fer-nos presents a les xarxes i a partir del setembre, oferirem activitats presencials a la ciutat. Si tens passió per les dades, pots unir-te a la nostra xarxa de persones, amb la qual podràs rebre informació sobre les nostres novetats i activitats principals.