Ja s’ha presentat la Formació x Dades x Dones

24 de gener vam presentar el Certificat Professional Visual Social Open Data. Lourdes Muñoz, presidenta d’Iniciativa Barcelona Open Data, va obrir el Workshop afirmant “Volem que la demanda d’ocupació de perfils amb coneixements tech data es converteixi en una oportunitat d’ocupació professional per a les dones”.

Aquest projecte està pensat per a formar dones en atur o que vulguin fer un reskilling en el món de les dades i inclou un futur retorn als barris. Compta amb la col·laboració dels barris de Sant Genís i Sant Martí, i com a projecte final es crearà una web de dades dels barris. Les persones que cursin aquest certificat acabaran aprenent a visualitzar dades, tindran més oportunitats per trobar feina en l’àmbit digital, milloraran les seves competències digitals i molt més.

Una de les especialitats d’Iniciativa Barcelona Open Data és crear webs de visualitzacions de dades, que serveixen per poder extreure el valor a les dades per analitzar un repte social. Aquest aspecte és clau, ja que aquest certificat serveix per aplicar les dades en l’àmbit social, aprofitant el bagatge que en aquest àmbit té Iniciativa Barcelona Open Data. Com exemple, en la presentació es van mostrar aquestes dues webs  de visualitzacions de dades amb component social: #DadesXViolènciaXDones & #DatosXViolenciaXMujeres i Dades x Comerç.

“Cursant el Certificat #VisualSocialOpenData les dones participants aprenen a localitzar dades, processar-les i visualitzar-les per disposar de dades de valor” va cloure Lourdes Muñoz, tot agraint la presència a totes les assistents!

Estem als darrers dies d’inscripció! Tens fins a l’1 de febrerés moment de matricular-te.

S’assignaran places per estricte ordre d’inscripció. Aquest certificat està becat per a totes les dones que visquin o treballin a Barcelona.

Omple aquest formulari per a sol·licitar la teva plaça

 

Iniciativa Barcelona Open Data organitza aquest projecte de capacitació digital de dones  als barris de Sant Genís i Sant Martí de provençals amb col·laboració de les entitats Món Comunicació, Grup de Dones Associació Sant Genís dels Agudells, Dones en Xarxa i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, a través de  la subvenció per a l’impuls socioeconòmic del territori (any 2022).