En marxa EQUAL, web app per visibilitzar la violència masclista a Instagram

Posada en marxa d’EQUAL, la primera web app per detectar i visibilitzar pràctiques sexistes a Instagram i també donar valor als gestos que promouen la igualtat i l’empoderament femení. El projecte s’adreça a joves de la generació Z (de 16 a 23 anys) i rastrejarà les participacions dels/les usuaris/es fins el proper 19 de desembre.

La violència masclista és una problemàtica que afecta a totes les dones, però que ha pujat entre les adolescents fins a un 45% en dos anys, segons dades d’El Periodico de Catalunya. A les Xarxes Socials, les xifres són igual de preocupants: segons EQUAL, 1 de cada 10 dones han patit violència masclista a través de les XXXSS.

Precisament, l’objectiu d’aquest projecte és que siguin les pròpies usuàries les que alertin de pràctiques sexistes a Instagram a través del hashtag #menysviolencia o #mesigualtat per exemples d’empoderament i igualtat.

Com funciona EQUAL?

  1. Explora el teu feed d’Instagram

  2. Detecta imatges que representin violència masclista o igualtat entre homes i dones

  3. Commenta la foto amb el hashtag #menysviolència o #mesigualtat i ajudan’s a rastrejar la violència masclista!

Amb totes les participacions de la campanya, EQUAL volcarà els resultats a la seva web app, que seràn consultables i obertes a tots els usuaris i usuàries. EQUAL és un projecte realitzat amb la col·laboració d’ Iniciativa Barcelona Open Data, juntament amb Dones en Xarxa i el Departament de Treball, Afers Socials i Familia de la Generalitat de Catalunya.