Comencem la formació acreditada del 2017

Ja hem començat aquest any 2017 la formació acreditada professional, amb el primer curs d’Introducció a l’Open Data impartit el passat 24 de gener per la nostra docent acreditada com a formadora ODI, la Sandra Lomas d’una manera molt participativa per part dels alumnes, per tal de fer una aproximació als principis bàsics de l’Open Data.

 

 

 

 

La sessió tenia l’objectiu de facultar als alumnes per promoure l’Open Data com a agent del canvi, i els principals aspectes que han d’aver assolit els alumnes són els següents:

1.Definir què és l’Open Data

2.Identificar els formats per publicar en Open Data

3.Donar raons per portar a terme una política activa d’Open Data

4.Distingir els elements a tenir en compte en una iniciativa d’Open Data

 

Els alumnes van poder veure quina és la diferencia entre les dades, la informació i el coneixement. Que les dades tenen unes limitacions, un cost i són reutilitzables. Un repàs sense aprofundir de quina és la normativa relativa en dades obertes, entre molts altres aspectes.

 

Encara estàs a temps de formar-te en Open Data amb nosaltres i, per això, et proposem el següent itinerari: comença amb el curs d’Economia Open Data e Impacte Social del proper 31/01 i continua cursant els mòduls que et permetran obtenir el Certificat Business o Governança.

Si vols aconseguir el certificat Business Open Data i convertir-te en un professional d’aplicar les dades obertes a les empreses, podràs continuar amb els mòduls “Reutilització de Dades Obertes“, “Bases Tècniques Open Data i Dades Enllaçades” e “Introducció Open Data“.

Per altra banda, si vols aconseguir el Certificat Governança i esdevenir un professional de l’Open Data per les institucions, podràs continuar després amb els cursos de “Legal Open Data” i”Procés de Publicació de Dades“.

1 Comment

1 Trackback / Pingback

  1. Vols conèixer el teu nivell en Open Data? – Iniciativa Open Data Barcelona

Comments are closed.