Trobada comunitària “Resolent dubtes laborals i legals”

Cronica Contractes per a cuidadores

Aquest dissabte passat dia 16/12/2023 varem portar a terme a l’espai de Barcelona Cuida  la trobada comunitària “Resolent dubtes laborals i legals”.

En primer lloc una tècnica de Barcelona Cuida va explicar el perquè de l’existencia d’aquest servei de l’ajuntament de barcelona. Va explicar que és un centre pioner que vol donar visibilitat a tots els recursos existents a la ciutat en l’àmbit de la cura i posar-los a l’abast de tothom. Vol ser un espai de referència per facilitar la informació a la ciutadania sobre tots els serveis i els recursos del territori, i promoure l’intercanvi i el treball en xarxa.

Seguidament des d’Iniciativa Barcelona Open Data varem explicar què és l’app iCuida, el seu funcionament i les seves utilitats.
Es va deixar clar que la missió d’iCuida és compartir informació de manera col·laborativa per a les treballadores de la llar i de la cura de persones de Barcelona. Un espai per trobar respostes, fer preguntes, respondre i comentar per ajudar a crear una comunitat on compartir coneixement i aprendre les unes de les altres.

Contractes per a cuidadores

En aquesta trobada comunitària informal, varem comptar amb la col·laboració de Dario Cerisole d’Illay Legal que va explicar els conceptes bàsics i resoldre els dubtes que tenien les participants en la jornada de cara a la seva situació legal i els aspectes relacionats amb tota la temática que ho envolta, sobre tot en temes al voltant de l’arrelament familiar i laboral.

Dario Cerisole

Aquesta trobada va estar pensada per acompanyar les cuidadores en la regularització dels seus contractes de treball i residència. Per poder ajudar-los i facilitar-los el dia a dia compartint diferents aplicacions i eines digitals que les poden ajudar en aquesta àrea. Volem que les apps els facilitin la vida!

Aixi doncs vàrem acompanyar les cuidadores en una trobada on poder resoldre dubtes pel que fa entre d’altres, a la regularització dels seus contractes. Varem ajudar a  resoldre els seus dubtes amb una persona experta, conèixer les eines que els poden facilitar la feina, connectar amb altres dones amb les mateixes necessitats, i gaudir d’un pica pica on fer connexions.

Al finalitzar l’acte i amb la col·laboració de Perfumeries Blau, es va regalar un massatge a través d’un sorteig entre totes les assistents.
Premi Perfumeries Blau