Crònica Primer taller d’eines digitals pràctiques per a la teva feina, cuidadora

Crònica Taller d’eines digitals pràctiques pel teu treball, cuidadora

Aquest passat dissabte 8 de Juliol, i organitzat per Iniciativa Barcelona Open Data juntament amb l’Ajuntament de Barcelona a traves de l’espai Barcelona Cuida, es va dur a terme  un Taller d’eines digitals pràctiques pel  treball de les cuidadores de la llar i les cures.

Amb aquest taller es vol ajudar a formar en la utilització dels instruments adequats per a que  les cuidadores puguin fer ús d’eines digitals com son per exemple portals de cerca de feina i pàgines dedicades a les persones cuidadores, i puguin utilitzar aquest coneixement en el seu dia a dia i tenir així majors oportunitats laborals.

Varem reunir moltes persones treballadores de la llar,  que van poder conèixer  de manera pràctica l’ús d’eines que les poden ajudar en el seu dia a dia i connectar amb altres persones amb les seves mateixes necessitats per a crear una xarxa de suport.

Es va explicar que iCuida actualment, podríem dir que es un servei més de la targeta Cuidadora, que ofereix l’ajuntament de Barcelona.

iCuida que va néixer al febrer de 2018 i en diverses hackatons es van platejar solucions a les problemàtiques de les perssones cuidadores de la llar. El projecte va anar evolucionant i actualment vol ser la solució als problemes de les persones que es cuiden de les tasques de la llar i les cures. Així iCuida es centra en ajudar a les persones cuidadores mes que no pas als ocupadors. Podeu trobar preguntes i respostes a l’app  iCuida, espai de comunitat on tothom por preguntar i respondre i on trobareu, molt important,  atenció directe per part d’e l’ajuntament de bcn.

En el taller, varem  veure aplicacions molt interessants per buscar feina, per formar-se i especialitzar-se a través de cursos, per tenir una relació estable laboral o per a dies puntuals, per oferir-se com a professional no només per tenir cura d’algú sinó  per altres feines per les quals es disposin  dels coneixements adequats.

A l’apartat de recursos, l’aplicació d’iCuida ha incorporat mapes interactius on es pot consultar per exemple,  on poder accedir  a zones refrigerades a l’estiu, a espais amb serveis públics o bé jardins on poder passejar.

En definitiva un taller pràctic on familiaritzar-se amb  les utilitats d’aquestes eines digitals i de l’app pròpiament.

En aquesta oportunitat la col·laboració de Perfumeries Blau, ha permès oferir el premi d’un massatge entre les persones assistents al taller.

Fins la propera sessió!