Nou certificat de l’Open Data School: Certificat Professional Open Data Social Visual

Us presentem el projecte de formació en dades obertes per a dones als barris. Aquest projecte vol millorar les capacitats digitals de dones en les tecnologies de dades per millorar les seves oportunitats professionals i de  trobar feina, amb l’edició del Certificat Professional Open Data Social Visual que compta amb reconeixement internacional del Open Data Institute.

Ets dona de la ciutat de Barcelona i vols …

  • Millorar les teves competències digitals.
  • Tenir més oportunitats de trobar feina a l’àmbit digital pels teus coneixements en l’àmbit de les dades.
  • Abordar el teu reskilling amb formació en tecnologies Data.
  • Optar a més opcions professionals que requereixen  un grau de maduresa digital elevat.
  • Millorar les teves competències transversals digitals Data per poder disposar de més oportunitats laborals. 

Persones destinatàries: dones de la ciutat de Barcelona que vulguin formar-se  digitalment en tecnologies de dades.

Dones professionals de diferents àmbits socials i públics com periodistes, sociòlogues, politòlogues o arquitectes que vulguin aprendre de l’àmbit de les dades, una de les capacitats més demandades per les empreses actualment.

Des de la nostra experiència, en aplicar les dades a projectes d’innovació social, l’Open Data School de Barcelona vam crear el Certificat Professional Open Data Social Visual per a formar com  persones tècniques en dades.

El proper dimecres 8 de febrer comença la nova edició del Certificat Professional en Social Open Data Visual ONLINE amb sessions en directe. Aplicar les potencialitats de les dades obertes a organitzacions, institucions i àmbits socials.

Vols tenir coneixements per impulsar l’ús de les dades a l’àmbit social? Matricula’t fins l’1 de febrer, podràs utilitzar les dades obertes per poder … 

  • Disposar de dades obertes per prendre les millors conèixer l’entorn i detectar oportunitats.
  • Disposar de dades per  millorar en els processos interns.
  • Divulgar i comunicar de forma innovadora amb dades.  
  • Processar dades per a poder-les analitzar i prendre decisions.
  • Crear visualitzacions de dades per a analitzar temàtiques o oportunitats de les organitzacions.

 

Dades del Certificat Open Data.

El curs en edició ONLINE s’inicia el pròxim dimecres 8 de Febrer de 2023 amb sessions en directe.

– Durada: 14  setmanes

– Continguts: Certificat Open Data Social Visual i Certificat Periodisme de Dades

– 10 setmanes  x  4 h – 40h (els dimecres a les 17h videoconferència en directe).

– Projecte final de Certificat: 4 setmanes (dedicació intensa 1 mes).

17/01 SANT GENÍS WORKSHOP INFORMATIU

Com utilitzar la visualització de dades com a professional d’àmbits social? on es presentarà el Certificat, el proper 17 de Gener a les 18:30h a l’Associació de Veïns i Veïnes de Sant Genís dels Agudells (Av. del Jordà, 29, Barcelona). Cal confirmar assistència https://bit.ly/e_workshop_info 

24/01 SANT MARTÍ WORKSHOP INFORMATIU

Com utilitzar la visualització de dades com a professional d’àmbits social? on es presentarà el programa acadèmic del certificat, el proper 24 de Gener a les 17h  a Incubadora Almogàvers – Barcelona Activa (C/ dels Almogàvers, 165, Barcelona). Cal confirmar assistència https://bit.ly/24e_workshop_info 

Procés de Matriculació – Selecció

1. Preinscriu-te com a candidata per cursar Certificat Professional Open Data Social Visual.

2. Selecció de persones que compleixen els requisits per poder cursar el Certificat.

3. Pagament del dipòsit per la reserva de la plaça.

4. Matrícula efectiva en el Certificat.

Criteris d’Admissió i Requisits entre les persones candidates:

  • Dones de Barcelona en atur o amb necessitats de reskilling digital.
  • Dones professionals de diferents àmbits socials i sectors públics com periodistes, sociòlogues, politòlogues o arquitectes.
  • Dones que  tinguin la titulació o experiència professional en coneixements bàsics per poder accedir a una formació que requereix la recerca i el processament de dades a nivell bàsic.
  • Les dones del barri de Sant Genís amb les competències bàsiques per cursar el certificat per accedir tenen reservades 15 places.
  • Les dones del barri de Sant Martí de Provençals amb les competències bàsiques per accedir tenen reservades 15 places.

Preu del Certificat, Beca, i Dipòsit -Preu Matrícula persones no becades pels barris: 1.500€ -Preu Matrícula persones becades pels barris: 0€ 

-Dipòsit: 160€*

Per fer reserva d’una plaça i poder formar part del Certificat Professional Open Data Social Visual cal abonar un dipòsit. Busquem persones compromeses, que vulguin créixer tant personalment com professionalment. El dipòsit et permetrà demostrar el teu compromís amb el programa. El retorn del dipòsit es farà en finalitzar el programa i està subjecte a participar en el  80% d’activitats com a mínim.

Omple aquest formulari per a sol·licitar la teva plaça

Iniciativa Barcelona Open Data organitza aquest projecte de capacitació digital de dones  als barris de Sant Genís i Sant Martí de provençals amb col·laboració de les entitats Món Comunicació, Grup de Dones Associació Sant Genís dels Agudells, Dones en Xarxa i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, a través de  la subvenció per a l’impuls socioeconòmic del territori (any 2022).

Vols informació sobre el Certificat Professional Open Data Social Visual?

    En compliment d'allò establert a la llei 34/2002 de serveis de la societat de la informació i comerç electrònic, informem que les dades que siguin requerides es tractaran per BCN OPEN DATA amb la finalitat de gestionar la seva sol·licitud, així com en el seu cas per a enviar-li informació per la via que ens indiqui, inclosa l'electrònica. L'informem que pot exercir els drets garantits per el RGPD enviant un correu a LOPD@iniciativabarcelonaopendata.cat