Crònica Acte de presentació web + app Dades x Comerç

El passar 7 de juliol va tenir lloc l’acte de presentació web + app de les eines digitals basades en dades, desenvolupadas en el marc del projecte Dades x Comerç. Un projecte innovador de cocreació d’eines digitals per enfortir el comerç de proximitat amb la participació activa dels i les comerciants per dissenyar un aplicatiu a mida.

Inicia l’acte Montserrat Ballarin Regidora – Regidoria de Comerç, Mercats, Consum, Règim Interior i Hisenda. Dona la benvolguda i ens posa en context de l’acte explica el valor de les millores que aporta la digitalització i les noves maneras de fer-lo. Ens diu “Permet conèixer més als clients de diferents eixos ” continua dient que son dades obertes molt útils per prendre decisions i també dels hàbits de compra. “Informació que ajuda a prendre decisions”.

Continua Lourdes Muñoz presidenta d’Iniciativa Barcelona Open Data, presentant el projecte Dades x Comerç, eines digitals. Comença agraint a tot l’equip que ha format part del projecte i a la regidoria i a Bithabitat l’impuls inicial aportat. “Aquesta eina pot facilitar que els eixos de petits comerços puguin competir amb els negocis més grans”. Remarca la escletxa que els petits comerços tenen en la tecnologia digital de les dades, els beneficis de la tecnologia de les dades spn la utilització d’eines col·lectives per al benefici dels diferents eixos.

Per continua l’acte li toca el torn a diferents persones de cadascun dels eixos, explicant la seva experiència pròpia, visió de futur i continuació del projecte.

Pròsper Puig president de l’Eix Sant Andreu “Amb dades es molt mes facil prendre decisions, sense dades no es poden prendre decisions. Però ara tenim l’eina Dades x Comerç i la tenim que aprofitar” afirma.

Marta Rios comericant de l’Eix Mirall de Pedralbes ens diu que “hi ha que analitzar les dades ja que les decisions que prendrem serán més exitoses gràcies a l’app Dades x Comerç” per finalitzar la intervenció diu “cal saber com acompanyar als comerciants en el procés de transformació digital”.

Jesús Mir gerent de l’Eix Fabra Centre “Eina molt bona i mes que ho serà quan tinguem dades de tota la ciutat.” Assenyala que no será fácil implementar la app i per això també remarca que és necessari l’acompanyament als comerciants.

Maria Teresa secretaria / tesorera de l’Eix Clot fa una reflexió sobre la importancia de la app per als comerciants i la digitalització “O et digitalitzar o abaixem les persianes”.

Àlia Rubio tècnica d’oficina Iniciativa Barcelona Open Data, llegeix els comentaris dels espectadors que es van connectar mitjançant YouTube. I agraeix a tots els espectadors per estar en l’acte de presentació.

Michael Donaldson comissionat d’Innovació Tecnològica, Administració Electrònica i Bon Govern i Director General de Bit Habitat.“La digitalització permet fer les coses millor i diferents”.

Finalitza l’acte Lourdes Muñoz fent els últims agraïments i agraint a tots per la participació. I demana fer una fotografia amb els representants de cada un dels eixos.

Pots veure totes les fotografies a la carpeta que hem creat a Google Fotos!