Crònica del Drinks&Data del 26/09

El passat dimecres 26 de setembre ha tingut lloc a la Fàbrica Lehmann, l’inici de curs de lniciativa Barcelona Open Data. En aquesta ocasió i amb l’objectiu de mostrar la importància de formar-se en dades, l’associació ha invitat persones expertes del món de les dades.

 

 

Jaume Ríos: crear eines per la societat digital

Jaume Ríos de l’empresa de consultoría y asesoramiento en comunicación pública ideograma va presentar l’últim projecte d’empresa: tecnolopolítica que busca analitzar, investigar i crear eines per la societat digital mitjançant tres eixos: observatori, taller i prototips.

 

 

Lourdes Muñoz: “Apropar la ciutadania en l’ús de dades obertes, la matèria primera més igualitària i accessible existent”

A continuació, Lourdes Muñoz, fundadora d’Iniciativa Barcelona Open Data, va fer una introducció de les ofertes formatives proposades aquest any. Va recordar que els certificats superiors de Business i Governança i la titulació de Marketing s’iniciaràn el propi 17 d’octubre. TTambé va presenta diferentes projectes en marxa basats en la col·laboració de la comunitat open data com l’expedició Canvi Climátic o l’acció col·laborativa Impacte Open Data. Mira la presentació!

 

Gemma Batlle: “Creuar les dades per identificar els accidentes de trànsit en Barcelona

La responsable de Mercat TIC a Eurecat, Gemma Batlle va agafar la paraula per explicar les accions del Centre Tecnológic de Catalunya. Els exemples presentats han servit per mostrar la importància que poden tenir l’anàlisis de les dades per millor els serveis

 

 

Esteve Almirall: “cal utilitzar les dades per orientar les decisions”

Esteve Almirall, professor titular del departament d’Operacions, Innovació i Data Sciences a ESADE, també ha fet ús d’exemples de projectes per l’impacte que pot tenir l’anàlisis de les dades. El professor va explicar les dificultats de treballar amb les administracions: “Les dades tenen significacions diferents en funció de les administracions”. Mira la presentació!

 

 

L’esdeveniment es va acabar amb un torn de preguntes on s’ha explicat la necessitat per part de les institucions de tenir més dades obertes.

Un sorteig va recompensava els assistents amb descomptes en les formacions d’aquest curs.

No us perdeu la llista de reproducció amb totes les ponències

 

Iniciem les nostres cursos, matricula’t!

Ara ho saps si et vols convertir en un professional de dades, pots comença la teva formació el próxim 17 d’octubre. Toda la formació es modulable. Consulta la nostra web o contact ens si tens un dubte.

Recorda el proper 17 d’octubre comencen el nostres Certificats Superiors: Certificat superior en Governança, Certificat Superior en Business Open Data, Titulación en Marketing

 

Recursos:

llista de reproducció

Presentació Lourdes Muñoz

Presentació Esteve Almirall