Estiu Open Data al Cibernarium. Inici 26/06! ????

Amb l’arribada de l’estiu disfruta de la Setmana Open Data al Cibernarium que organitza IT Academy de Barcelona Activa amb la col·laboració d’Iniciativa Barcelona Open Data.

Les activitats se centraran en en el valor de les dades obertes amb activitats per aproximar que són a la ciutadania i a les empreses. Activitats com una Jornada Divulgativa per empreses, una Workshop Divulgatiu i un Taller de Visualització de Dades.

Workshop “Les Dades Curen? Utilizar les dades per milllorar la salut i la gestió sanitària”

 

Aquesta és una activitat de divulgació i promoció de les dades obertes per a la ciutadania no especialista en dades obertes i que oferir eines bàsiques pel desenvolupament personal en dades obertes.

Sota el títol, “Les Dades Curen? Utilitzar les dades per millorar la salut i la gestió sanitària”, l’Eduard Gil, Chief Data Officer Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, ens explicarà com treballen amb les Dades Obertes en aquesta institució.

Inscriu-te!

 

 

 

Taller Eines de visualització de dades

El proper taller podrem conèixer les eines accessibles i/o gratuïtes que permeten a qualsevol persona sense coneixement avançat poder visualitzar les dades obertes que tenim a l’abast. El taller l’impartirà la Laura Aragó (La Vanguardia), periodista experta en dades obertes i una de les persones de referencia en aquest camp. T’esperem el proper 5 de juliol a les 19:30h al Cibernarium.

Inscriu-te!

 

 

 

Jornada Empreses: Les dades obertes un valor per al meu projecte

El proper dilluns 9 de juliol a les 9:30h se celebra al Cibernarium una Jornada Divulgativa Open Data per empreses, que s’emmarca dintre de les Activitats OPen Data programades per Barcelona Activa i Iniciativa Barcelona Open Data.

Sota el títol “Les dades obertes un valor per al meu projecte”, la jornada vol aproximar el valor de les dades i la seva reutilització a les empreses. Mostrar experiències basades en Open Data i contrastar diferents actuacions per aproximar el coneixement de les dades obertes a pimes.

La jornada comptarà amb una inauguració “Per què les dades són importants per a les empreses?”. Tot seguit, una conferència sobre “L’Economia de les Dades” amb Alberto Abella, cofundador d’Iniciativa Barcelona Open Data i expert en Open Data, i Senior Manager de DesideDatum. A continuació, una taula rodona sobre “Bones Pràctiques. Experiències basades en Dades” amb empreses que ja utilitzen les dades en el seu projecte.

I, per últim, fer un recorregut per les eines gratuïtes de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i, on ens centrarem en els casos d’ús d’Instamaps per aproximar les dades a les pimes i impulsar projectes emprenedors basats en dades geogràfiques. La jornada es tancarà amb la posada en comú de les conclusions per part de tots els participants.

Inscriu-te!

 

Programa

  • 9,30h → Acreditació.
  • 10,00h → Inauguració Jornades “Per què les dades són importants per a les empreses?” a càrrec de
  • 10,20h→ Conferència. La importància de les dades i els negocis basats en aquestes, a càrrec de
  • 11,00h → Bones pràctiques. Experiències de PIMEs que utilitzen dades obertes per al seu negoci.
  • 11,50h → Coffee Break
  • 12,15h → Taller participatiu. Eines gratuïtes de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya:
    • Marc Torres, GeoStarter a l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i membre de la Xarxa d’Innovació Pública. Geoinquiet. @marc_torres_
  • 13,30h → Clausura. Posada en comú de les conclusions del taller.
  • 13,45h → Fi de l’activitat.