Crònica del curs d’Economia Open Data

Avui hem fet la segona classe de l’any sobre Economia i Impacte Social d’Iniciativa Barcelona Open Data, al Cibernàrium.

L’alumnat, gràcies a la classe d’avui, han après a distingir els tipus d’efectes econòmics i socials de les dades obertes, entre d’altres. La formació ha estat a càrrec de Sandra Lomas, Digital Transformation a la Generalitat de Catalunya i a The Open Data Institute.

 

En aquesta sessió, les i els alumnes, a final de classe, son capaços de:

  • Entendre el paradigma d’un política de dades obertes.
  • Distingir els tipus d’efectes econòmics i socials de les dades obertes.
  • Conèixer les dades de l’impacte econòmic.
  • Analitzar aplicacions pràctiques de les dades obertes.

 

Han començat fent una breu explicació dels objectius a final de sessió i, posteriorment, han realitzat una activitat en petits grups. Aquesta tractava d’ennumerar quins actors intervenen en una política de Dades Obertes. L’alumnat ha encertat en exposar que, entre d’altres, aquests actors son: activistes, tercer sector, la ciutadania, l’administració, les empreses, el poder legislador, periodistes i càrrecs electes.

 

 

 

 

Sector infomediari: son el conjunt d’empreses que generen productes i/o serveis per a la seva comercialització a tercers a partir de la informació del sector públic.

Això inclou tant a empreses que s’han creat amb aquesta finalitat, com aquelles que, tot i no tenir aquesta com a única finalitat, disposen d’un àrea i/o departament específic dedicat a la creació i comercialització de nous productes i/o serveis basats en la informació del sector públic.