Crònica del curs de Divulgació de Dades Obertes

Aquest dijous, la Maribel Jové ha impartit el curs sobre Divulgació de Dades Obertes. Respecte al tema de les dades obertes, cal una millora per donar un salt qualitatiu en la reutilització de dades.

Hi ha d’haver un nou camí per a la divulgació de dades ja que ara hi ha una visió en la qual publiquen dades sense més, sense pensar en un futur. És a dir, que no es pensa per a què serviran les dades que es posen en obert. Cal innovar per no quedar-se enrere i per continuar amb un futur en dades obertes que sigui important de cara als propers anys.

Hi ha diferents experiències, a nivell europeu fins i tot, en les que s’intenta afavorir la implicació, participació i creativitat amb metodologies noves, associades a esdeveniments. El hacketó és una activitat, beneficiada de la cultura del hacker, a partir de la qual s’innova a l’hora de crear nous projectes tecnològics.

És una metodologia de treball amb l’objectiu d’accelerar la innovació i captar talents. Es crea una mobilització i focalització del talent en equips per treballar junts per un objectiu comú. Es crea una competició entre els diferents projectes dels equips amb l’objectiu de resoldre un problema, buscar noves idees i captar nous reutilitzadors de dades.