Dades x Comerç seleccionat “La Ciutat Proactiva”- Bit Habitat 2020

Volem compartir el projecte Dades x Comerç – Dades obertes com a suport a les decisions pel petit comerç. Ha estat seleccionat en la convocatòria d’ajuts a la innovació urbana “La Ciutat Proactiva” de la Fundació Bit Habitat, i per tant ens podem felicitar perquè podem tirar aquest projecte per la transformació digital del comerç de Barcelona.

La Fundació Bit Habitat impulsa projectes innovadors amb base tecnològica per a millor la vida de les persones. Té l’objectiu d’executar activitats d’interès públic dirigides a benefici de la col·lectivitat en el camp de la transformació urbana i la innovació, El seu pla de treball s’articula en 5 línies estratègiques: Plataforma d’innovació urbana de Barcelona, transformar, divulgar i educar.

Dades x Comerç ha estat el 2n millor valorat de 200 projectes pel comitè de Selecció. Ara podem treballar plegats des de la multidisciplinarietat i col·laboració per fer més viable el comerç de la ciutat amb l’ús de les dades.

El projecte aprovat consta:

  • D’una expedició de dades.
  • Una prova pilot per crear eines digitals per aprofitar les dades obertes als tres eixos comercials que han participat amb nosaltres: L’Associació de Comerciants Eix de Sant Andreu (Sant Andreu), l’Associació de Comerciants el Mirall de Pedralbes (Les Corts) i l’Associació de Comerciants de La Marina (Sants – Montjuïc).
  • Així com testar el model d’extensió a tota la ciutat a altres 3 eixos comercials

Aquest projecte s’ha impulsat i s’executarà la prova pilot en 3 associacions de comerç que formen part activa de la definició i execució del projecte. Coneix les associacions Data X Comerç!