Crònica: Testing iCuida amb l’Ajuntament de Barcelona

Dilluns 9 de novembre hem realitzat una sessió online per a poder provar la usabilitat de l’aplicació web iCuida ja que encara està en la fase desenvolupament. iCuida és una aplicació web que té l’objectiu de compartir informació de manera col·laborativa per i per a les treballadores de la llar i els ciutadans de Barcelona. El projecte neix de la 2a hackató DadesxDones 2019 un projecte d’Iniciativa Barcelona Dades obertes en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, que va donar origen al producte mínim viable icuida.net i que avui es diu iCuida.barcelona. Aquest aplicatiu ofereix tres solucions per a aquest col·lectiu:

 • Faqs oficials: Consisteix en la sistematització i categorització de la informació i els recursos de la ciutat de Barcelona amb el seu Ajuntament en preguntes, respostes (breus i fàcils que siguin comprensibles)
 • Comunitats: Serà un espai per a realitzar preguntes, respondre-les i comentar. Per a poder co-crear nova informació sobre el sector.
 • Perfil oficial “Barcelona Cuida”: Respondrà a les preguntes de les usuàries i usuaris. Aquestes respostes procedeixen de persones expertes amb coneixement contrastat i actualitzat.

 

Inicia la sessió Marisela Vasquez gestora del projecte fent una explicació de les principals funcionalitats de l’aplicació web iCuida, que passos s’han de seguir i el temps que es disposarà per a cada prova.

Vam poder comptar amb participants tècnics experts de l’Ajuntament de Barcelona en el sector de les cures i treball de la llar (Nieves Avila del Espai d’Informació i Orientació Barcelona Cuida, Laia Colom Mallat, Coordinadora Equip Tècnic Barcelona Cuida – Espai d’informació i orientació, Belén García i Pedro Moreno tècnics de Anem per feina Coordinadora per a la inserció sociolaboral).

Continuem la sessió amb els tècnics de l’ajuntament que van realitzar unes proves d’usabilitat seguint els següents passos:

 1. Alta en la web app
 2. Consulta d’informació
 3. Formular una pregunta
 4. Respondre una pregunta
 5. Editar el seu perfil
 6. Fer un comentari
 7. Donar like a respostes
 8. Amb la finalitat de posar a prova la usabilitat de l’aplicació web iCuida.

Una altra part important va ser que en finalitzar la prova els participants van respondre les preguntes que es detallen:

 • Com ha anat l’experiència?
 • Ha estat fàcil l’alta?
 • Què milloraries?
 • Què t’ha agradat més?
 • Què t’ha agradat menys?
 • Alguna cosa que vulguis destacar

Aquestes preguntes ens fan conèixer l’experiència que tindrien els usuaris que utilitzin l’aplicació iCuida.

Fins avui més de 50 persones han col·laborat amb l’equip de desenvolupament de l’aplicació web treballadores de la llar i ocupadores que han pogut provar l’aplicació per a poder donar-nos el feedback que ens ha ajudat per a poder validar les seves funcionalitats i usabilitat, així com a millorar l’aplicació abans del seu llançament que està previst per al 2021.

En el qual van ser presents MariselaVásquez guanyadora de la 2da Hackató DadesxDones i Gestora del projecte iCuida. Nieves Nieves Avila de l’Espai d’Informació i Orientació Barcelona Cuida. Laia Colom Mallat Coordinadora Equip Tècnic Barcelona Cuida – Espai d’informació i orientació. Belén García i Pedro Moreno tècnics d’Anem per feina.