Presentació del Projecte Equal a InnoBa

El passat divendres dia 27 de desembre a les 17.30, vam presentar els primers resultats del projecte Equal, a InnoBA-Barcelona Activa en Barcelona.

Lourdes Muñoz, la presidenta d’Iniciativa Barcelona Open Data, va iniciar la xarla amb una breu introducció als projectes que ella gestiona l’últim semestre de 2019.

Amb el projecte Equal, Iniciativa Barcelona Open Data i Dones en Xarxa, volem visibilitzar pràctiques masclistes / sexistes i que promouen la igualtat a Instagram. Es tracta d’una acció col·laborativs amb Dones Periodistes, Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere, Bruixes Associació Feminista, tècniques i joves comprometides, que ajuden a identificar aquestes publicacions a Instagram. El projecte compte amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

Campanya en Instagram

La campanya del Projecte Equal (amb els hashtags #menysviolencia, #mesigualtat) va començar el 5 de desembre i es va allargar fins el 19 de desembre. Amb 3 dies de prolongació, la campanya es va estendre un total de 17 dies.

Aquesta campanya ha tingut com a objectius principals:

  • Convidar a participar dones joves de generació Z (de 16-23 anys) usuàries d’Instagram a Catalunya.
  • Conscienciar sobre pràctiques masclistes i sexistes en Instagram.

Promoure la igualtat de gènere en text i imatges a Instagram.

Web App

Els resultats de la campanya estan visibles en una web app a l’apartat “l’impacte Equal”

Si vols saber-ho tot sobre la campanya, no et perdis els resultats definitius. Molt aviat visible a la web del Projecte Equal.