Beca OpenDataLab, oportunitats basades en dades obertes

OpenDataLab neix per promoure la reutilizació de les dades obertes. Volem divulgar, formar i promoure l’emprenedoria basada en dades, generar oportunitats socials i econòmiques amb aquesta nova matèria prima “Les dades”.

Hem creat creat la Beca Data Apps per facilitar l’accés de persones en situació d’atur al Certificat Developer Data Apps, donada la vocació social de la tecnologia compartida per Iniciativa Barcelona Open Data i Citilab. Aquesta beca, amb una única plaça, cobreix el 80% de l’import del certificat. La persona beneficiària haurà d’assumir el 20% restant (400 euros).

 

 

 

Sabies que…

 • La feina de desenvolupador d’apps és una de les professions amb més demanda no coberta a l’Àrea Metropolitana de Barcelona?
 • Cursant el Certificat Developer Data Apps podràs crear aplicacions per a dispositius mòbils?
 • Les apps basades en dades són una oportunitat de negoci?
 • Les apps basades en dades són un producte cada vegada més demanat per a les empreses?

Aquesta Beca té una única plaça semigratuïta, la persona que obtingui la beca s’estalviarà 80% del preu de la beca, o sigui només pagarà 400€ el 20% del seu cost (2.000€).

Requisits de participació en la Beca Data Apps

Per poder optar a la Beca Data Apps cal residir en algun dels municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (llistat de municipis: http://www.amb.cat/web/area-metropolitana/municipis-metropolitans), i complir els requisits següents:

 • Per a poder cursar aquests certificats s’han de tenir coneixements bàsics de programació orientada a objectes (preferentment Java)
 • Per a desenvolupar en Android es requereixen coneixements de qualsevol sistema operatiu
 • Per a desenvolupar en iOS es requereixen coneixements del sistema operatiu OS X (Mac)
 • Per a cursar el mòdul avançat es requereix el mòdul bàsic

Criteris d’assignació

 • Màxim aprofitament de la formació rebuda
 • Tenir coneixements suficients per poder cursar aquesta formació, adquirir les competències per poder esdevenir desenvolupador/a d’apps i millorar l’ocupabilitat
 • Motivació per cursar el certificat
 • Tenir clar què li pot aportar formar-se en Developer Data Apps

Per sol·licitar la beca, cal emplenar aquest formulari, que es pot respondre fins al 24 d’abril a les 16h. El mateix dia 24 d’abril es publicarà la llista de puntuacions d’accés a la beca a la web d’Iniciativa Barcelona Open Data s’assignarà la Beca Data Apps segons el procediment aprovat.

Escola Ciutadana OPEN DATA LAB està especialitzada en formació per a la reutilització de les dades i la generació de valors econòmics entorn a les dades obertes, com es el cas de la utilització de les dades per prendre decisions intel·ligents a les pimes. Podeu cursar altres certificats com: Certificat Professional Business Bàsic, Certificat Professional Business Advanced o el Certificado Superior Business Open Data.