Presentació de l’Escola Ciutadana de Dades

 

El passat 17 d’octubre es va dur a terme la presentació de l’Escola Ciutadana de Dades i el primer Workshop gratuït d’aquesta en un espai molt adient com és el l’Espai Barcelona situat al Cibernarium.

 

La presentació va córrer a càrrec de la Lourdes Muñoz, cofundadora d’Iniciativa Barcelona Open Data, que va obrir la sessió presentant els objectius de la nostra entitat, i en concret de l’Escola Ciutadana de Dadesvolem apoderar a la ciutadania en l’ús de dades obertes i generar coneixement “ va explicar.

En aquest context va presentar el nostre catàleg de formació acreditada Open Data per a professionals, i va explicar que es tracta de formació modular que pots cursar a la teva mida, i a més, va animar als assistents a matricular-se en els cursos organitzats aquest trimestre, o directament a les acreditacions Certificat Governança Open Data Bàsic o Certificat Business Professional Open Data.

 

A continuació, Ignasi Alcalde, director de l’Escola Ciutadana de Dades, va començar la sessió sota el títol “El valor de les Dades Obertes”, explicant la definició bàsica de Dades Obertes “La dada oberta és una dada a la que qualsevol pot accedir, utilitzar i compartir . Els Governs, les empreses i els individus poden utilitzar les dades obertes per aportar beneficis econòmics, social, i de medi ambient”.

 

Tot seguit, va fer un recorregut bàsic pels conceptes bàsics de l’Open Data, com la piràmide del coneixement de la dades obertes, ja que sense aquestes no hi ha coneixement. També per què són necessàries les dades obertes, perquè aquestes fan que els governes siguin més transparents, es creïn noves oportunitats de negoci i per millorar el nostre planeta. I, per últim, com afecta a la innovació i al creixement.

A partir d’ara, comencen les nostres activitats setmanals per aquest trimestre.