ecd_blauProjecte formatiu i de difusió del coneixement que respon a alguns dels objectius troncals del nostre projecte, com són:

 • Empoderar a la ciutadanía en l’ús de les dades obertes
 • Oferir eines de formació pel desenvolupament personal en dades obertes.
 • Promoure el coneixement

 

Per què és necessària?

Existeix un enorme potencial en l’ús de les dades per millorar la vida de la ciutadania i, especialment, quan parlem de dades obertes.
No obstant això, molts dels ciutadans, associacions i organitzacions que s’interessen per aquest tipus d’informació no la saben gestionar de manera adequada i, fins i tot, moltes vegades, no coneixen el potencial d’informació que tenen al seu abast.

Missió
La missió de l’Escola Ciutadana de Dades és capacitar a la ciutadania i organitzacions en les competències bàsiques del maneig de les dades obertes que els permetin narrar històries amb ells.

Públic Objectiu
L’Escola Ciutadana de Dades està pensada per a tota persona que li apassioni el treball amb les dades obertes i la visió que el treball amb ells mateixos empoderi actors com la societat civil, estudiants, organitzacions o qualsevol ciutadà que busqui treballar amb dades obertes. Per aquesta raó oferim tant workshop gratuïts i oberts a la ciutadania i formació professional acreditada en dades obertes en .

Accions
Organització periòdica de wokshops gratuïts oberts a tothom, a la vegada que promocionarem la formació professional acreditada en Open Data. Alguns dels continguts dels workshops són aquests:
1- El valor de les dades obertes
2- L’open data com a agent de canvi
3- Les llicències i les dades obertes
4- La qualitat de les dades obertes
5- Les plataformes de dades obertes
6- Formats de dades obertes
7- Neteja de dades obertes
8- Trobar històries en les dades


  Per formar part de la nostra Comunitat Xarxa en Open Data, omple les teves dades en aquest formulari:

  Nom (required)

  Email (required)

  Ciutat d'origen

  Twitter

  Linkedin

  Data de Naixement:

  Situació Professional

  En compliment d'allò establert a la llei 34/2002 de serveis de la societat de la informació i comerç electrònic, informem que les dades que siguin requerides es tractaran per BCN OPEN DATA amb la finalitat de gestionar la seva sol·licitud, així com en el seu cas per a enviar-li informació per la via que ens indiqui, inclosa l'electrònica. L'informem que pot exercir els drets garantits per el RGPD enviant un correu a LOPD@iniciativabarcelonaopendata.cat