Iniciativa Barcelona Open Data neix per divulgar, formar i promoure la emprenedoria basada en Dades Obertes. Som el node de Barcelona de l’Open Data Institute (ODI) i estem acreditats com a Learning Node, per això oferim formació amb acreditació internacional per l’ODI. Així doncs, un dels nostre objectius és formar a la ciutadania com a professionals de les dades obertes (tant per a fer accessible la informació publica, com per a transformar les dades obertes en valor social i econòmic).

Les empreses cada vegada més necessiten perfils de professionals formats en gestionar i analitzar la “nova matèria prima”, les Dades. Aquesta és una de les nostres funcions, formar a professionals de l’Open Data.

Fonamentalment tenim dues línies de formació: governança i business. Tots els nostres mòduls i certificats de Governança Open Data, orientats per les persones que treballen a l’Administració Pública, persones que volen ajudar a l’Administració Pública a publicar les seves dades o persones que volen treballar amb les dades obertes des d’una perspectiva ciutadana. L’altra gran línia de formació és la de Business Open Data, mòduls i certificats de formació orientats a la reutilització de les dades per part de les empreses.

En l’àmbit de la Governança pots cursar fins a 15 mòduls i diferents certificats i titulacions:

En la branca de Business pots cursar els següents certificats:

Tenim dos centres de formació: el Cibernàrium (al edifici del 22@) i un altre al Citilab de Cornellà del Llobregat (a peu del tràmvia). A continuació teniu els esquemes de l’oferta formativa de cada centre:

Si vols consultar els nostres propers cursos o matricular-te o pots veure al nostre espai de formació:
formacio.iniciativabarcelonaopendata.cat