Crònica tercer Taller d’eines digitals pràctiques per a la teva feina, cuidadora.

Crònica iCuida

El dissabte passat 18/11, varem portar a terme una nova sessió del taller d’iCuida, on es va explicar el funcionament de l’App del mateix nom, de manera molt práctica entre les assitents. A la vegada es va informar tambe d’altres eines digitals que poden ser molt útils per a les persones treballadores de la llar i les cures.

Despres d’explicar quin ha estat el recorregut d’aquest taller fins a data d’avui, varem assegurar-nos que les persones assistents podessin entrar sense dificultat a l’aplicació i navegar dins el seu menú per poder entendre el seu abast i funcionament.

En primer lloc cal fer notar que iCuida es una web/App, es a dir…no es una aplicació que calgui ser descarregada al mòbil, sino que es connecta directament a internet sense que calgui instal·lar res. Varem explicar com les dades obertes ajuden a crear aquest tipus de serveis. Així varem poder veure com entre les utilitats d’iCuida hi podem trobar la localització dels lavabos públics, la dels refugis climàtics, la de parcs i jardins i tambe la de les residències, museus etc. Son un conjunt de dades en forma gràfica que ajuden a les cuidadores a gestionar el seu dia a dia amb les persones a qui cuiden i a facilitar la seva feina.

També va ser una característica molt apreciada la facilitat amb que les usuàries d’iCuida poden entrar en contacte entre elles a través del chat que incorpora l’aplicació per crear xarxa i compartir informació. Aquesta característica compta amb una ajuda molt important com es que pots obtenir informació verificada dels serveis municipals de barcelona, no nomes la informació que unaltre usuaria de l’app pot compartir , sino informacio en que poder confiar.

Despres d’utilitzar de forma practica l’app varem mostrar una serie d’eines que poden ajudar a les persones cuidadores com per exemple els cercadors de feina job today, Talent, cerca de treballs de cura com cuidum, aiudo, de serveis de neteja com clintu, Domestico 24 o altres eines com Ser Cuidadora de la creu roja.

Finalment es va facilitar una enquesta per a que ens facin saber quins aspectes podem millorar per donar un millor servei des de iCuida i es va anunciar que la propera sessió del taller serà aquest 24 de Novembre a les 18:30h al Casal Ca l’Isidret a Sant Martí, C/ de Josep Pla, 174, BCN.