Presentació del projecte Dades x Covid19 x Violència x Dones

S’ha presentat el projecte Dades x Covid19 x Violència x Dones un projecte de Data Lab – La Ciba de Santa Coloma de Gramenet. Dimecres 18 de Novembre van presentar el projecte l’alcaldessa Núria Parlon i la directora de Polítiques d’igualtat Maribel Cárdenas.

Núria Parlon l’alcaldessa ha apuntat “Les denúncies baixen quan les dones estan sota control absolut dels seus maltractadors”.

I Maribel Cárdenas va dir “La pandèmia incrementa la violència perquè el confinament porta les dones a viure 24 hores amb els seus agressors, en una situació on, a més, s’incrementa la virulència”.

El projecte Dades x Covid19 x Violència x Dones en el context del 25 de novembre, Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Mostra l’impacte diferenciador que ha tingut la presència de la pandèmia en les vides de les dones, particularment pel que fa a la violència masclista. La violència contra les dones té múltiples manifestacions aquest projecte en el context de la COVID19, ja que volem donar visibilitat a les dades que han augmentat i han impactat amb major intensitat en les vides de les dones.

Les principals conclusions es poden extreure d’analitzar aquestes són que la pandèmia ha provocat que les dones de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) pateixin més violència masclista.

 

Descripció del portal web Dades x Covid19 x Violència x Dones

El portal web Dades x Covid19 x Violència x Dones es poden trobar visualitzacions de dades que es distribueixen en les següents àrees: Impacte COVID19 en la violència masclista, Recursos públics, altres indicadors de convivència i COVID19 a la violència masclista al món. En cas d’existir les dades, les diverses visualitzacions permeten la comparativa territorial, es visualitzaran dades dels següents territoris: Santa Coloma de Gramenet, Barcelonès Nord i Catalunya.

A més a més, els projectes del #DataLab fan una aposta per obrir dades i un informe sobre els datasat, que recull els datasets creats per aquest projecte facilita el seu ús i descarrega, així com posa l’accent en les dades que cal obrir per part de les institucions, aquelles dades que no existeixen i que no hem pogut utilitzar i per presentar, així com Datatsets identificats, però que no tenen una desagregació per sexe o territori necessari per fer aquestes anàlisis.

 

Dades x Covid19 x Violència x dones permet un recorregut amb la informació organitzada per les següents àrees:

 

 

Referències del projecte Dades x Covid19 x Violència x Dones:

Web Dades x Covid19 X Violència X Dones X Santa Coloma de Gramenet

Vídeo acte de presentació complert