Programa formatiu en Dades Obertes per entitats sense ànim de lucre

 

La Secretaria de Transparència i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració d’Iniciativa Barcelona Open Data, han engegat un seguit d’accions formatives en matèria de dades obertes, adreçades a les entitats sense ànim de lucre, amb els següents objectius:

  • Divulgar l’aplicació de les dades obertes per la participació/opinió de les entitats i associacions respecte els afers públics.
  • Formar a les entitats sobre la possibilitat de reutilització de les dades obertes
  • Promoure que les entitats obrin i comparteixin dades pròpies.
  • Fomentar la generació de valor social a través de l’ús de dades obertes.

Les sessions formatives gratuïtes, que tindran lloc a la Casa del Mar de Barcelona (Carrer d’Albareda, 1-13 ), són les següents:

 

 

  • Xerrada divulgativa inaugural

3 de maig a les 19:00 hores

Amb la presència de Jordi Foz, Secretari de Transparència i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya per explicar el projecte; de Lourdes Muñoz directora de la Iniciativa Barcelona Open Data, organització amb un profund coneixement de les dades obertes disponibles i de les possibles aplicacions de les Dades Obertes i que s’encarregarà de les formacions; i d’Enrique Rodríguez, analista de dades i investigador social, col·laborador d’Oxfam Intermón, que explicarà la seva experiència real d’aplicació de les dades obertes en aquest camp.

  • Sessió de formació de 4 hores en conceptes bàsics en Dades Obertes 31 de maig / 8 de juny de 17:00 a 21:00 hores

Formació general sobre què són i què poden aportar les dades obertes a les entitats sense ànim de lucre. És una sessió adreçada als responsables de les organitzacions. D’aquesta sessió es fan dues convocatòries per tal de que tothom que tingui interès pugui participar.

  • Formació específica.

Els dimarts del 6 de juny al 11 de juliol de 17:00 a 21:00 hores

Es faran 6 sessions de 4 hores dirigida al personal tècnic de les entitats que gestionen les dades dins de les organitzacions. Els assistents aprendran a cercar, a utilitzar dades de fonts públiques i també a publicar dades pròpies de la seva entitat.

  • Sessió participativa

15 de juny de 18:00 a 21:00 hores

Sessió on s’analitzaran els conjunts de dades que la Generalitat de Catalunya obre i són d’interès per les organitzacions del tercer sector, amb l’objectiu de conèixer-les però també de participar del Pla de Dades Obertes de la Generalitat de Catalunya afegint les necessitats, que en aquest àmbit, tenen les organitzacions socials que hi participin.

Com pots participar?

Per poder-ho fer és necessari formalitzar la inscripció mitjançant aquest formulari Formulari Inscripcio Entitats

L’aforament de cada sessió és limitat. Totes les activitats són gratuïtes.