Curs Legal Open Data

 

El passat dilluns 31 d’octubre al Cibernarium de Barcelona va tindre lloc el segon modul de la formació acreditada de l’Escola Ciutadana de Dades.

En aquesta ocasió, la sessió va ser a càrrec del advocat Alex Sini, i els principals objectius d’aquesta van ser:

  1. Conèixer les Lleis en Open Data/Transparència que ens afecten a nivell Estatal i Català.
  2. Conèixer la Normativa Europea i les tendències Internacionals.
  3. Detectar les Bases legals i límits per publicar Dades Obertes.
  4. Conèixer quines són les lleis que afecten a: l’Open Data & Big Data & Protecció de Dades. (Com Gestionar, Processar, Publicar i compartir Dades versus Protecció i privadesa de Dades?)
  5. Reflexionar sobre alguns aspectes bàsics d’Ètica & Data.

Es va fer un primer repas dels països amb més o menys normativa amb dades obertes i transparència, comparant el que la diferencia entre el món anglosaxó o nòrdic i el seu llarg recorregut en aquest tema, i el món llatinoamericà o espanyol/català molt més endarrerit. A partir d’aquí, es va fer una introducció als conceptes bàsics del Legal Data i es va donar a conèixer en profunditat les lleis de transparència espanyola i catalana.

 

Encara pots cursar els nostres certificats d’aquest trimestre (Certificat Governança Open Data Bàsic i Certificat Businesss Professional Open Data). Tot i que, ja s’ha impartit els primers mòduls, la nostra matricula continua oberta. Ja que, oferim formació modular a mida, us podeu matricular de qualsevol modul segons les vostres necessitats, pots fer la teva carrera com a professional DATA a mida.