Curs Introducció Open Data

 

Aquest passat dimarts 25 d’octubre vam duu a terme el primer curs de la formació acreditada d’Iniciativa Barcelona Open Data amb una Introducció bàsica del contingut sobre l’Open Data.

 

 

La sessió es va desenvolupar a càrrec dels professors Eduard Gil i Sandra Lomas d’una manera molt participativa per part del alumnes.

Els objectius de la sessió eren:

1.Definir què és l’Open Data

2.Identificar els formats per publicar en Open Data

3.Donar raons per portar a terme una política activa d’Open Data

4.Distingir els elements a tenir en compte en una iniciativa d’Open Data

On es va fer una introducció als principals conceptes de l’Open Data, des de la definició bàscia de que es una dada oberta: “Les dades obertes són dades a les quals qualsevol pot accedir, usar i compartir per sigui quina sigui l’actuació o activitat” fins els requeriments fonamentals per publicar dades obertes, com són: els requeriments legals, els pràctics, els tècnics i els socials.

 

Però si no vas poder venir a la nostra primera sessió del curs 1.1 “Introducció a l’Open Data”, no passa res. Encara pots cursar els nostres certificats d’aquest trimestre (Certificat Governança Open Data Bàsic i Certificat Businesss Professional Open Data). Tot i que, ja s’ha impartit el primer modul 1.1 Introducció a l’Open Data, la nostra matricula continua oberta. Ja que, oferim formació modular a mida, us podeu matricular de qualsevol modul segons les vostres necessitats, pots fer la teva carrera com a professional DATA a mida.