Nom projecte
Explorador de Ecosistemas de Agua Dulce
Descripció
L’explorador d’ecosistemes d’aigua dolça és una plataforma implementada pel Programa Ambiental de les Nacions Unides (UNEP) que proporciona dades sobre com canvien amb el temps els ecosistemes d’aigua dolça.
Proporciona informació de manera gratuïta i fàcil de fer servir amb l’objectiu d’ajudar els responsables públics a comprendre els canvis dinàmics dels ecosistemes aquàtics. L’objectiu és protegir i restaurar els ecosistemes d’aigua dolça per assolir l’Objectiu 6 de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, en concret, la meta 6.6 de protegir i restablir els ecosistemes relacionats amb l’aigua, inclosos els boscos, les muntanyes, els aiguamolls, els rius, els aqüífers i els llacs.
A través d’un mapa es permet explorar dades a nivell nacional, subnacional i de conca per comprendre i quantificar millor l’estat dels ecosistemes d’aigua dolça a tot el planeta.
Tipologia solució digital
Aplicatiu, Quadre comandament / Visualitzacions de dades per a presa de decisions
URL projecte  
https://map.sdg661.app/
Nom autor/autora project
Naciones unidas
URL a autoria
https://www.unep.org/
Nom organització que utilitza el projecte
Fonts de dades o datasets open data destacats que usa projecte
També permet la descàrrega de les sèries de dades que té la plataforma en els formats Shapefile i GeoTiff, per a tots els límits administratius i de conca, des de la pàgina: https://www.sdg661.app/downloads
Temàtica / categoria de les dades
#Aigua

 

Datos Abiertos para un espacio publico saludable