Presentació del projecte Dades X Comerç al mercat de Terrassa

Aquest dimecres 16 de novembre s’ha presentat el projecte Dades X Comerç al Mercat de la Independència de Terrassa. La presentació ha comptat amb la participació de Anna Lliberia de la parada Pot Petit que ha explicat perquè s’ha sumat al projecte: “He trobat últil la recopilació de dades, al final la informació és poder” i el que troba més interessant del mateix: “poder saber de manera molt fàcil com va la competència, és útil per pendre decisions a curt termini i veure com evoluciona fins i tot un mateix”. 

Per la part institucional hi ha participat en Sergi Vilamala, Gerent de Serveis de Comerç, que ha destacat que amb aquest projecte “després de la pandèmia, la necessitat de digitalitzar el comerç, poder incorporar el comerç en els processos de digitalització”.

Jennifer Ramirez regidora de Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Terrassa ha remarcat la facilitat que suposa per al petit comerç que amb només quatre clics pot accedir a aquestes dades. “El que costa és entrar en projectes com aquest, però gràcies a aquesta eina serà molt més fàcil sumar-s’hi”. 

Per la seva part Lourdes Muñoz, directora d’Iniciativa Barcelona Open Data, ha presentat les funcionalitats de l’eina Dades X Comerç, amb la que el petit comerç de proximitat pot reduir la bretxa existent en l’ús de les dades per a la presa de decisions de negoci.

També han participat a l’acte Encarna Peran, cap de l’Oficina de Suport al Teixit Comercial Local de la Diputació de Barcelona i Yolanda Alfaro en representació de l’Associació de paradistes del Mercat de La Independència.

 

Mira l’àlbum creat de la presentació del projecte Dades x Comerç al mercat Independència de Terrassa