6 de març torna l’Open Data Day 2024!

Open Data Day 2024: Dades Obertes per a un espai públic amigable

Us convoquem l’Open Data Day 2024 a Barcelona, la tarda del proper 6 de març. És una iniciativa a escala mundial que es celebra des de fa 11 anys i on grups d’arreu del món creen esdeveniments locals i utilitzen les dades obertes en les seves comunitats per crear aplicacions, visualitzacions, publicar anàlisis i impulsar que s’obrin les dades. Es tracta d’un esdeveniment anual que busca promoure el coneixement de dades obertes a escala mundial.

Aquest dia 6 de març, convoquem l’acte central de l’Open Data Day 2024 “Projectes i estratègies de publicació i reutilització de dades obertes per una ciutat neta, endreçada, segura, amigable i accessible”. En l’acte, a través de les dades obertes, projectes, i estratègies basades en aquéstes, abordarem el repte de la seguretat, la coexistencia d’usos, i el manteniment de l’espai compartit que són les ciutats i municipis. Descobrirem els valors socials que les dades obertes aporten i en definitiva com amb les dades obertes podem afrontar tots aquests reptes per aconseguir un espai públic amigable.

L’acte tindrà lloc el 6 de març a les 17h a Ca l’Alier a Barcelona. Per participar cal confirmar l’assistència, fent la inscripció en aquest enllaç.

Iniciativa Barcelona Open Data participa a l’Open Data Day des de 2017. Aquest any, disposarem de dos espais, un amb participació de diferents institucions publicadores de dades i un altre per donar veu a projectes que utilitzen les dades obertes. El nostre objectiu és generar diàleg entre les organitzacions que publiquen dades i les que les reutilitzen, per així aportar valor i desenvolupar estratègies pràctiques de manera conjunta.

Dades esdeveniment:

– Dia: 6 març de 2024

– Horari: 17h a 19:30h

– Lloc: Ca l’Alier C/ de Pere IV, 362, 08019 Barcelona, Espanya

– Format: Presencial

Programa: