Presentació Rànquing #50datasets amb propòsit social

En el marc de la Smart City Expo, es va dur a terme la presentació del rànquing #50datasets amb propòsit social, que va reunir unes 35 persones a l’estand cedit amablement per la Diputació de Barcelona, per conèixer de primera mà “conjunts de dades” de gran valor. L’esdeveniment ha destacat per la seva contribució significativa al món de les dades obertes, per la gran qualitat de les dades presentades i com aquestes poden contribuir a enfortir i contribuir de manera significativa a l’atenció social, al disseny d’intervencions en l’àmbit públic i en el tercer sector.

L’obertura de l’acte va anar a càrrec de Magda Lorente, cap de la secció d’assistència en sistemes d’informació Local de la Diputació de Barcelona, qui va donar la benvinguda als assistents.

Lourdes Muñoz, directora de la Iniciativa Barcelona Open Data, va explicar el projecte del rànquing i va introduir els conjunts de dades, destacant-se pel seu valor social. La presentació d’alguns dels datasets va començar amb Roy González i Neus Gimeno, qui van compartir dades sobre les persones ateses per l’IMSST de l’Ajuntament de Tarragona.

A continuació, Lluc Salvadó, estudiant en pràctiques a Storydata, va presentar dades sobre les noves arribades d’infants i joves migrats sols a Catalunya. Sònia Torreblanca, de la Generalitat de Catalunya, va exposar informació rellevant sobre la distribució de les prestacions econòmiques segons el grau de dependència.

Miky Aragón, director del consell d’Associacions de Barcelona, va oferir dades sobre la renda per secció censal, i Carles Agustí, consultor internacional en governança, va informar sobre el registre d’entitats de serveis i establiments socials. Marc Garriga, de DesideDatum Data Company SL, va parlar sobre la situació de les persones cuidadores no professionals en l’àmbit de la dependència.

Per cloure l’acte, Lourdes Muñoz va fer un breu comiat, agraint la participació i el suport rebut. Posteriorment, es va obrir un espai per al networking, propiciant un intercanvi d’idees i experiències entre els assistents.

Aquesta iniciativa ha estat un clar exemple de la importància de compartir dades obertes per fomentar el desenvolupament social i la transparència.

Podeu consultar el rànquing dels conjunts de dades presentats aquí.

Des de l’Equip d’Iniciativa Barcelona Open Data, volem expressar el nostre agraïment més profund per la vostra contribució al rànquing #50datasets amb propòsit social. La vostra participació ha estat fonamental per convertir aquest repte en un èxit.

El vostre suport amb els conjunts de dades obertes que heu proposat, és un pilar clau en la nostra missió compartida de fomentar la transparència, la innovació i el desenvolupament social. Gràcies a vosaltres, podem continuar avançant cap a una societat més justa i informada.

Un agraïment especial a totes les persones que van assistir a l’esdeveniment i especialment al jurat, format per Pau Roldán, Miquel Estapé, Mari Carmen Calvillo, Ascen Moro, Magda Lorente i Nagore De los Rios. La vostra dedicació i la capacitat de compartir el vostre coneixement han estat imprescindibles per valorar i destacar els millors conjunts de dades proposats.