L’equip Data x Women premi al tractament de dades inclusiu

L’equip Data x Women d’Iniciativa Barcelona Open Data va rebre el premi de “Bones pràctiques en el tractament de dades de manera inclusiva” dels premis a la Comunicació No Sexista que organitza l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya, aquest any celebrava el 30è aniversari d’aquesta entitat.

Lourdes Muñoz – directora de #DAWO Data X Women d’IBOD – va recollir el premi, en la seva intervenció va agrair el reconeixement d’altres dones feministes i va explicar que va impulsar l’equip #DaWO amb una visió del feminisme de dades – #DataFeminism – per falta de perspectiva de gènere en l’àmbit de tecnologia de dades, destacant el primer projecte que van impulsar de DadesXViolènciaXMujeres.es [ ESP] & DadesXViolènciaXDones.cat [CAT] el 2018 i la gestió de l’Observatori de dades Gender Data Lab de la Ciba de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Podeu veure tota la intervenció de Lourdes Muñoz en vídeo de la cerimònia d’entrega premis (minut 58:50).

 

Hem creat aquest vídeo per celebrar i agrair aquest premi tan especial de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya.

 

Va ser un luxe compartir premi en aquesta edició amb dones referents de la comunicació en altres categories, como Ana Valiño, Rosa Badia, Almudena Ariza, Maldito Feminismo,  Imma Merino, Maribel Álvarez i Patricia Simón