Repte #50Datasets : Rànquing millors dades obertes

Iniciativa Barcelona Open Data engega un nou repte per recopilar els 50  millors Datasets ja  datasets  útils i de qualitat,  per la  manera que han estat les dades publicades als portals de dades obertes i per les aplicacions o usos que podem fer d’aquestes dades per l’interès de la informació que conté.

Quan busquem el  millor Dataset, busquem un dataset  útil pel seu contingut / temàtica  i els de més qualitat (metadades, actualització, disponibilitat en temps real, periodicitat).

Volem definir aquestes recomanacions de forma col·laborativa, juntament amb persones expertes en el tema i membres de la comunitat open.

Coneixes…

  • Un Dataset útil i de qualitat;
  • Qualitat en la publicació amb  Metadades
  • Dades actualitzades
  • Disponible en temps real
  • Periodicitat de publicació
  • Disposició de sèries dades històriques

Participa! El termini per presentar propostes estarà obert fins al 10 de novembre. Posteriorment, un jurat format per persones qualificades del sector valorarà   les millors propostes 

Durant Smart city Expo 2022 es farà públic quines han estat escollides les tres millors propostes. Les inscripcions es poden fer al següent formulari o a l’enllaç.

Els 50 Datasets escollits esdevindran les recomanacions que Iniciativa Barcelona Open Data, crearem un repositori públic i obert: Repositori #50Datasets.  Rànquing Millors Datasets perquè tothom pugui utilitzar aquesta informació,  incentivar la seva reutilització i serveix de model.