Acte 28/9 L’Estat de les Dades Obertes

IBOD; 6 anys treballant pel dret a saber i per al lliure accés a la informació pública.

Aquest mes de setembre coincidint amb el dia 28 com el Dia internacional de l’accés universal a la informació i la celebració del sisè aniversari de la creació d’Iniciativa Barcelona Open Data, llancem la Iniciativa x Dret a Saber, que consisteix en una sèrie d’activitats per a promocionar el dret a l’accés a la informació pública i disposar de dades obertes amb una perspectiva social i feminista impulsada per Iniciativa Barcelona Open Data.

Iniciativa x Dret a Saber. Setembre 2022

Per contribuir a aquest repte hem iniciat una campanya divulgativa “Dret a saber; el dret de la ciutadania a accedir a la informació pública” per potenciar el lliure accés a la informació pública i la publicació activa de dades obertes.

Des dels inicis d’IBOD el Dret a Saber ha esdevingut un dels nostres eixos vertebradors, i només ho hem comprès des de la transparència i el lliure accés a la informació pública per a la ciutadania.

A més, durant una setmana posem el focus en el dret de saber feminista, disposar de dades obertes amb perspectiva d’igualtat d’oportunitats de les dones.

Volem reunir la comunitat “data lover “ per celebrar el 6e aniversari Iniciativa Barcelona Open Data  i dia dret d’accés a la informació pública

En el marc del Dia Internacional del Dret a l’Accés a la informació pública hem convidat a diverses per exposar  la seva visió de  “L’Estat de les Dades Obertes”, avaluarem la qualitat i disposició d’Open Data o dades obertes i  l’aplicació efectiva dels drets ciutadans, tal com recull la llei de transparència.

Intervindràn:

Carles Agustí: Consultor Internacional de Governança i Tecnologia, i Manager del Certificat d’Objectius de Desenvolupament Sostenible per IFGICT.

Eduard Martín: Innovation Expert ; CIO & Intelligent Connectivity Director at Mobile World Capital Barcelona.

Mercè Marzo: Corporate Communications Manager, PR & Public Affairs,  Directora de Relacions Institucionals i Comunicació.

Montse Guardia: Co-founder & CEO en Big Onion | Co-founder Fundacion ELLIS Alicante | Co-founder COVIDWarriors | President of the Board of Trustee’s UPC

Àstrid Desset: Directora Gerent en Administració Oberta de Catalunya, graduada en Enginyeria Informàtica i Postgrau en Administració Electrònica i Govern Obert.

Marc Garriga: Director de desideDatum

 

Dades del Acte:

– Dia: 28 setembre de 2022

– Hora: 18h

– Formato: Presencial

Adreça: Via Laietana, 39, 08003 Barcelona

Inscriu-te al Acte L’Estat de les Dades Obertes