Crònica “Coneix noves eines digitals”

Els dijous 10 i 17 de desembre 2020 hem realitzat el taller “Coneix noves eines digitals” que hem organitzat des de iCuida. En el qual hem comptat amb Marisela Vásquez guanyadora de la 2da Hackató DadesxDones i Gestora del projecte iCuida ens va explicar eines digitals per poder millorar les oportunitats de les treballadores de la llar i cuidadores.

El format de l’esdeveniment va ser mixta, vam comptar amb dones del sector de manera presencial i també ho vam retransmetre en directe en la nostra compta d’Instagram. Els dos dies va ser a les 18h.

Les assistents del taller es van presentar per poder conèixer la seva situació i així poder adaptar el taller en les seves necessitats.

Marisela Vásquez va començar explicant les diferents eines digitals que es poden utilitzar per trobar eines digitals tant buscadors com podrien ser Job today i Doméstico24. També va ensenyar app com Yocuido, Cuiper.es i Clintu.

Job today que funciona més com buscadors “Funciona como Google con palabras clave” és una eina senzilla d’utilizar. En el buscador es poden posar paraules clau i et surten totes les ofertes d’aquella categoria. Doméstico24 és una app per netejadores és un buscador a l’inversa et dónes d’alta amb el teu perfil i es valoren quan es van fent treballs. Yocuido és una app per cuidadores. Cuiper.es “Funciona muy bien para la limpieza” és una app especialitzada per treballs de neteja.

Després de parlar de diferents eines digitals Marisela Vásquez va explicar la web app iCuida per consultar i compartir informació del sector. En aquesta sessió les assistents es van poder donar d’alta en iCuida.

Van poder conèixer la web app i per saber com funciona van realitzant 5 passos:

  1. Donar-se d’alta.
  2. Editar el perfil.
  3. Consultar informació.
  4. Fer una pregunta.
  5. Respondre una pregunta d’alta persona.

Les usuàries que utilitzin la web app iCuida sempre tindran una resposta des de les mateixes dones que utilitzen la web app com del perfil oficial “Barcelona Cuida” donant així una seguretat de tindre informació. Amb les dues sessions realitzades vam conèixer una mica més les situacions reals de dones que volen millorar les seves situacions per tindre més oportunitats laborals.

Coneix tot el material del esdeveniment “Coneix noves eines digitals”.

Coneix la presentació dels dos esdeveniments “Coneix noves eines digitals”

Mira els esdeveniments “Coneix noves eines digitals”

Mira l’àlbum dels dos esdeveniments “Coneix noves eines digitals”!